Προκάτ

Προκάτ

Κωστής Φαφούτης

«Η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν απολύτως νόμιμη με βάση το αίτημα της υπηρεσίας της ΕΥΠ… Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator δεν διενεργήθηκε ούτε από την ΕΥΠ ούτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα… Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για την επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη… Επισύνδεση και μάλιστα εις γνώσιν του κ. Τσίπρα έλαβε χώρα και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»…

«Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό Predator από κοινού με τις επίσημες επισυνδέσεις… Υπάρχει δίδυμο σκάνδαλο. Μετά τις υποκλοπές, ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης μέσα από την αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες… Προκύπτει ότι βασικός γνώμονας του πρωθυπουργού δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά η συγκάλυψή της και η εξαφάνιση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών».

«Υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ότι η ομάδα των προσώπων που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιονδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιονδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην παράνομη παρακολούθηση, έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις… Υπήρξε οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του διερευνώμενου σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων».

«Η υπόθεση του ΚΚΕ στην ουσία εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει όχι μόνο τη Ν.Δ., αλλά εξίσου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες όμως υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που ανέχτηκε τη μεθόδευση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ… Η εξεταστική αποτέλεσε καταλύτη αφενός σε πολιτικές διεργασίες για τη διαμόρφωση της “επόμενης ημέρας” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφετέρου στην προετοιμασία και προώθηση νέων αντιδραστικών μέτρων σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του».

Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από τα ξεχωριστά πορίσματα στα οποία κατέληξαν τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών καθώς η εξεταστική επιτροπή της Βουλής ολοκληρώνει τις εργασίες της. Υποτίθεται ότι τα πορίσματα συμπυκνώνουν τα συμπεράσματα της έρευνας που έγινε στην εξεταστική επιτροπή. Αν απορεί κάποιος πώς είναι δυνατόν από μία έρευνα να βγαίνουν εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα, η εξήγηση είναι απλή.

Τα πορίσματα των κομμάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά υιοθέτηση των προκατασκευασμένων θέσεων που είχαν για την υπόθεση. Τα ίδια ακριβώς υποστήριζαν και πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η εξεταστική, τα ίδια θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν, στοχεύοντας αποκλειστικά στο πώς θα εκμεταλλευθούν μικροκομματικά το όλο θέμα και όχι στην κάθαρσή του.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *