Τι ακριβώς επαγγέλλονται… οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ;

Τι ακριβώς επαγγέλλονται… οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ;

Με σημερινό ΔΤ του ΠΑΜΕ υπό τον τίτλο «Τα GOLDENBOYS της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων», κατηγορούνται τα εκλεγμένα μέλη της νέας 5μελους Γραμματείας της ΣΕΣ ότι «όλοι μαζί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν 5 χρόνια εργασίας».

Πεθάναμε στα γέλια εδώ στη συντακτική ομάδα του tsiminiera.gr μόλις διαβάσαμε το δελτίο τύπου. Μέχρι και το κάδρο του Ρασπούτιν που είχαμε κρεμασμένο στην τουαλέτα ξεκαρδίστηκε και έπεσε στη λεκάνη.

Βρε πάτε καλά; Το σύστημα των επαγγελματικών στελεχών πρώτοι εμείς το εφαρμόσαμε. Εμείς δεν έχουμε την ιδιοκτησία;

Εμείς δεν ψηφίζαμε παλιότερα στο καταστατικό του κόμματος ότι «τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Ποια είναι τα «επαγγελματικά στελέχη» μας; Αυτά που «χώναμε» στα συνδικάτα να παριστάνουν τάχα τους εργαζόμενους και ν’ αναλαμβάνουν καθοδηγητικό ρόλο στους εργάτες. «Εισοδισμό» το λέγαμε εμείς οι παλιοί κουμουνιστές και μετέπειτα… ανανεωτικοί!

Πάμε να δούμε την ανθρωπογεωγραφία ορισμένων επαγγελματικών στελεχών που σήμερα συγκροτούν τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ: Επικεφαλής του ΠΑΜΕ Πανελλαδικά και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Δηλώνει «εμποροϋπάλληλος» και εκλέγεται σύνεδρος στη ΓΣΕΕ από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Για να εκλεγεί σύνεδρος στην Καλαμάτα και τη Ρόδο, με απόφαση του κόμματος οδηγήθηκαν σε παραίτηση ένας (1) τακτικός και επτά (7) αναπληρωματικοί σύνεδροι της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κάποια στιγμή είχε δουλέψει στο Εμπορικό Κέντρο «ΜΙΝΙΟΝ», το οποίο όμως είναι κλειστό πάνω από 20 χρόνια. Τα τελευταία 17 χρόνια περίπου κανένας δεν το έχει δει να δουλεύει σε εμπορικό κατάστημα και ούτε έχει ένσημα ως εμποροϋπάλληλος. Είναι έμμισθος και εντεταλμένος του ΚΚΕ να παριστάνει τον εμποροϋπάλληλο και να ηγείται στο Π.Α.ΜΕ. Εκτός «σύντροφοι» κι αν το ΚΚΕ λογίζεται ως εμπορική επιχείρηση…

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ: Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ με την παράταξη ΔΑΣ του ΚΚΕ, Αναπληρωτής Επικεφαλής του ΠΑΜΕ και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα διαδεχθεί τον Πέρρο στην ιεραρχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Ο Γιάννης τα τελευταία 5 περίπου χρόνια είναι υπάλληλος του ΚΚΕ και δεν δουλεύει σε οικοδομές. Είναι εντεταλμένος του κόμματος να παριστάνει τον πρόεδρο των Οικοδόμων. Τον ψηφίζουν εργάτες για να εκλέγεται στην Ομοσπονδία, αλλά οικοδόμος δεν είναι. Εργοδότης του είναι το κόμμα. Νέτα σκέτα τα λέμε εμείς τα πράγματα. Μυστρί, Σκεπάρνι και πηλοφόρι δεν έχουν πιάσει τελευταία τα χεράκια του.

3. ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΩΓΚΟΣ: Πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ με την παράταξη ΔΑΣ του ΚΚΕ, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με την ΔΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Από μικρή ηλικία στρατολογημένος στο κόμμα, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια είναι υπάλληλος του ΚΚΕ.

4. ΝΤΙΝΑ ΓΚΟΓΚΑΚΗ: Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος του ΔΣ της ΟΙΥΕ και μέλος της Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του Π.Α.ΜΕ. Αν και εμφανίζεται ως συνδικαλίστρια «εμποροϋπάλληλος» εδώ και κάποια χρόνια έχει προσλάβει τον εαυτό της στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων που η ίδια διοικεί. Αν αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό, περιμένετε γιατί έχει και συνέχεια το πράγμα…

5. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ: Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και νυν μέλος της Διοίκησης. Γνώριμο στέλεχος του Π.Α.ΜΕ που στελεχώνει τη Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών. Αν και εμφανίζεται ως συνδικαλίστρια «εμποροϋπάλληλος» εδώ και κάποια χρόνια έχει προσλάβει τον εαυτό της στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων που η ίδια διοικεί.

Ξέρουμε ότι σας φαίνονται παράξενα όλα αυτά και σίγουρα αναρωτιέστε και εσείς πως είναι δυνατόν ένα πρωτοβάθμιο σωματείο που εισπράττει πενιχρές εισφορές από τα μέλη του να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μισθοδοσίες. Εδώ υπάρχει ένα καλά «κρυμμένο» μυστικό που μόνο οι μυημένοι του Π.Α.ΜΕ γνωρίζουν. Ο αστικός μύθος θέλει, πριν από πολλά χρόνια οι παλιοί εργοδότες έμποροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, να μεταβιβάζουν στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στους υπαλλήλους τους δηλαδή, ένα μεγάλο ακίνητο στην οδό Αγίας Φιλοθέης (κέντρο Μητροπόλεως). Στο κτίριο αυτό στεγάζονται σήμερα (άγνωστο με ποια οικονομική σχέση) τα κεντρικά γραφεία του Π.Α.ΜΕ.

Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχουν αρκετά εμπορικά καταστήματα τα οποία μισθώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εισπράττει ενοίκια. Τα ενοίκια λοιπόν φαίνεται να μετατρέπονται σε μισθούς των μελών της Διοίκησης του Συλλόγου και στελεχών του Π.Α.ΜΕ. Δεν ισχυριζόμαστε ότι συμβαίνει κάτι παράνομο στην όλη διαδικασία, αλλά βρε αδερφέ η ηθική πάει σίγουρα «περίπατο» στην προκειμένη περίπτωση. Έτσι δεν είναι;

Ίδιες με τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν παντού τόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, όσο και σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Συνδικαλιστές των αριστερών ρευμάτων στα συνδικάτα, μας πληροφορούν ότι το Π.Α.ΜΕ αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει και μισθοδοτεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκατοντάδες επαγγελματικά στελέχη ανά τη χώρα, τα οποία τη μόνη δουλειά που ξέρουν είναι του επαγγελματία συνδικαλιστή και κομματάρχη.

Στο tsiminiera.gr διαθέτουμε αρκετά στοιχεία για το ζήτημα αυτό, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή μας από αναγνώστες. Για εμάς τίθεται μείζον συνδικαλιστικό και νομικό ζήτημα, απ’ ότι μας λένε εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, αφού ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 απαγορεύει τη συμμετοχή μη εργαζομένων στον κλάδο ή στην επιχείρηση σε σωματεία επιχειρησιακά και κλαδικά. Επίσης, ο ίδιος νόμος απαγορεύει την εμπλοκή των κομμάτων στα συνδικάτα. Το πώς καταφέρνουν και εκλέγονται οι παραπάνω και άλλοι κομματικοί στις διοικήσεις των συνδικάτων και μάλιστα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να το απαντήσουμε αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Εμείς οφείλαμε από τη στιγμή που εδώ και αρκετό καιρό έχουμε στη διάθεσή μας ένα τέτοιο υλικό, και με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου του Π.Α.ΜΕ, είχαμε δημοσιογραφικό καθήκον να το αναδείξουμε. Γραφειοκρατία στα συνδικάτα στις Βρυξέλες, Γραφειοκρατία και Κομματοκρατία στην Ελλάδα. Τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Πηγή: tsiminiera.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *