Τα νέα (και) ακριβά γούστα ενός πρώην «αριστερού»

Τα νέα (και) ακριβά γούστα ενός πρώην «αριστερού»

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Πως αλλιώς να εξηγηθεί π.χ., το γεγονός, ότι η μέρα του Α. Τσίπρα δεν πάει καλά, αν το πρωί που φτάνει στο γραφείο του στο Μ. Μαξίμου, δεν τον περιμένει προσούτο με πεπόνι;

Κι αν επρόκειτο για παλιά συνήθεια κτηθείσα μαζί με κάποια μεγαλοαστική διαπαιδαγώγηση, τίποτα το περίεργο. Έρχεται όμως, σε κραυγαλέα αντίθεση με την εικόνα και το είναι του αντισυμβατικού και λαϊκού ανθρώπου, που ό ίδιος καλλιέργησε πριν γίνει «ένοικος Μαξίμου»:

Η εικόνα του «απλού παιδιού» που έτρωγε με τα φιλαράκια σε ταβερνάκια ή πήγαινε διακοπές με το «παπί» και sleeping bag.

Οπως μαθαίνει όμως το manifesto, το προσούτο με πεπόνι δεν είναι η μόνη «νέα» και αριστοκρατική συνήθεια, που έχει αποκτήσει ο Α. Τσίπρας. Η αδυναμία του στα πανάκριβα κουβανέζικα πούρα, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Άλλωστε, τα Partagas serie D No. 4 είχαν «πρωταγωνιστήσει» εκ παραδρομής και …εν αγνοία τους, στο πρώτο σποτάκι της γνωστής σειράς «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».

Η νέα συνήθεια του πρωθυπουργού, είναι ότι τα συνοδεύει πλέον, όχι με κάποιο malt ουίσκι, αλλά με παλαιωμένο τσίπουρο σε δρύινο βαρέλι.

Πρόκειται για υπέροχα τσίπουρα μακράς ωρίμανσης, τα οποία τα παράγουν ελληνικά αποσταγματοποιϊα. Η εικόνα τους δεν είναι η γνωστή του διάφανου υγρού, αλλά προσομοιάζει με την εικόνα και το χρώμα του ουίσκι.

Οι καινούργιες αυτοκρατορικές συνήθειες του πρωθυπουργού δεν τελειώνουν εδώ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για «λουκούλλεια γεύματα» τα μεσημέρια. Και με μενού που δεν έχουν σχέση με τα μενού πρώην πρωθυπουργών, όπως ο Κ. Σημίτης ή ο Α. Σαμαράς οι οποίοι την «έβγαζαν» με κάποια μακαρονάδα ή κάποια σαλάτα.

Τα «αριστερά μενού» είναι πραγματικά πλούσια, αντάξια ή και καλύτερα των πολυτελών «πρωινών» και των γευμάτων που προσφέρονται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός αρκετά μεσημέρια, αντί να φάει μόνος του, προτιμά να φωνάζει φίλους και κολλητούς (όχι κατ’ ανάγκην υπουργούς) και να τρώνε μαζί, σαν στο σπίτι τους.

«Σπίτι» άλλωστε θυμίζει το Μ. Μαξίμου κι όταν είναι προγραμματισμένη κάποια δεξίωση ή κάποια επίσημη υποδοχή υψηλού ξένου καλεσμένου, στην οποία πρόκειται να παραστεί και η σύζυγος του πρωθυπουργού. Τότε, λένε, κάνει την εμφάνιση του ο στόλος που αποτελείται από κομμώτρια, ενδυματολόγο, nail artist και μακιγιέζ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και μια άλλη συνήθεια του Α. Τσίπρα, η οποία δεν είναι γνωστό αν είναι από τις νεοαποκτηθείσες: Κάθε φορά που πηγαίνει στο μπάνιο και χρησιμοποιεί πετσέτες τις αφήνει στο πάτωμα. Προφανώς για να βρει καινούργιες, την επόμενη φορά, που θα χρειαστεί να ξαναπάει.

Όμως το πιο «παράξενο», πέραν της μετατροπής του Μ. Μαξίμου σε «σπίτι τους», είναι οι αυστηρές οδηγίες που έχουν δοθεί στο προσωπικό, ώστε να είναι απολύτως τυπικοί και συνεπείς στα καθήκοντα τους. Οδηγίες που βρίσκονται στο όριο της «εκαλιώτικης» συμπεριφοράς προς το υπηρετικό προσωπικό…

Υ.Γ. Όλα τα ανωτέρω έχουν ως πηγή άνθρωπο που βρίσκεται κάθε μέρα στο Μ. Μαξίμου. Και δεν είναι κάποιος/α που εχθρεύεται τον Α. Τσίπρα. Αντιθέτως είχε πιστέψει σ’ αυτόν. Αλλά τώρα τρίβει τα μάτια του/της μ’ αυτά που βλέπει και αγωνίζεται να καταπολεμήσει την ναυτία που νιώθει…

Πηγή: Lykavitos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *