Βουλευτές σε παράκρουση…

Βουλευτές σε παράκρουση…

Κύριο άρθρο

Μια …ωραία ατμόσφαιρα επικράτησε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα, με αλληλοκατηγορίες και καρφώματα μεταξύ βουλευτών, που βλέπουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την εξουσία και τις καρέκλες τους. Παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που επιχείρησε ο κ.Τσίπρας και τις συνήθεις πια λαϊκίστικες επιθέσεις κατά των ελίτ και των συμφερόντων που τον πολεμούν, φαίνεται ότι ούτε οι βουλευτές του πείθονται από τις επιτυχίες που παρουσιάζει και τα οράματα νίκης που προβάλλει.

Αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ίδιος στο τέλος της συνεδρίασης να κάνει εκκλήσεις για «να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα». Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα και τους βουλευτές του οι κατηγορίες κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσκοπήσεων, δεν πείθουν πια, ούτε αυτούς που αναζητούν κάτι για να πιαστούν από αυτό.

Γιατί όπως είπε και ο ίδιος σε μια αποστροφή της ομιλίας του, εννοώντας μεν την αντιπολίτευση, αλλά φωτογραφίζοντας τον εαυτό του » Όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει πολύ δρόμο να διανύσει, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης». Κι αυτή η ώρα της αποκάλυψης έρχεται πολύ γρήγορα για τον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα,πούλησε ελπίδες χωρίς αντίκρισμα,υπονόμευσε θεσμούς και αξίες, στοχοποίησε όσους θεωρούσε πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά τώρα έρχεται η ώρα να πληρώσει το λογαριασμό. Δεν το σώζει ούτε η δημαγωγία, ούτε τα ψεύδη, ούτε οι διαρκείς επιθέσεις σε όσους δεν υποτάχθηκαν στις επιδιώξεις του.

Μπορεί να κατηγορεί όσο θέλει τις δημοσκοπήσεις και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Αυτό αντιλαμβάνονται και οι βουλευτές του, που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν κι αναζητούν ο καθένας και η καθεμιά για λογαριασμό τους, τρόπους διάσωσης. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μισοί και πλέον θα βλέπουν την επόμενη Βουλή από το σταθμό της Βουλής.

Οι λεονταρισμοί,οι απειλές, οι στοχευμένες επιθέσεις δεν μπορούν πια να τονώσουν το ηθικό ούτε του στενού κομματικού του ακροατηρίου.Όσο και να ξορκίζει ο ίδιος τη συντριπτική ήττα στις εκλογές – ευρωπαϊκές και εθνικές – τα στελέχη του τη βλέπουν να έρχεται. Για αυτό και η εικόνα της χθεσινής κοινοβουλευτικής ομάδας είναι απλώς το προοίμιο αυτού που θα ακολουθήσει…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *