Μάτι: Ποιοι οι 4 που απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία

Μάτι: Ποιοι οι 4 που απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία

ΤοΒΗΜΑ Team

Οι περισσότεροι εστίασαν στο γεγονός ότι 20 άτομα διώκονται για τα εγκλήματα που έγιναν στο Μάτι, αλλά κανείς δεν είδε σε ποιους τέσσερις δεν ασκήθηκε δίωξη

Οι περισσότεροι εστίασαν στο γεγονός ότι 20 άτομα διώκονται για τα εγκλήματα που έγιναν στο Μάτι, αλλά κανείς δεν είδε ποιοι τέσσερις απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία. Αυτά τα τέσσερα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας προς έλεγχο τυχόν ευθυνών τους και οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία και έτσι ως προς αυτούς η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο: Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Νίκος Σπανουδάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Κωνσταντίνος Καλύβας.

Δηλαδή για καταλάβουμε. Δεν διώκεται κανένας αστυνομικός; Μα από ποιους πήραν εντολή οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί να εκτρέπουν την κυκλοφορία για όσους έρχονταν από τη Νέα Μάκρη προς το Μάτι αλλά κι εκείνους που έφταναν από τη Ραφήνα πάλι στα στενά δρομάκια του οικισμού; Ποιος έδωσε εντολή να εγκλωβίσουν εκατοντάδες και να γλιτώσουν μόνον εκείνοι που δεν άκουσαν καμιά εντολή τροχονόμου;

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος από τους υψηλόβαθμους για το γεγονός ότι δε λειτουργούσαν ούτε καν οι ασύρματοι; Ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο διευθυντής της Τροχαίας δεν φέρουν καμιά ευθύνη για το χάος που προέκυψε;

Ο Γιώργος Βραχιλιώτης αστυνομικός είχε δηλώσει στον ANT1 ότι δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία, ενώ πυροσβεστικά οχήματα έφταναν χωρίς νερό και δεν μπορούσαν να ανεδοφιαστούν.

«Αντιληφθήκαμε ότι δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός ούτε ο ψηφιακός ασύρματος. Προσπαθούσαμε να καλέσουμε το κέντρο, για να δούμε πού είναι η φωτιά, για να μην εγκλωβιστούμε και εμείς, αλλά δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι».

Σε αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί μιλούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων και φώναζαν ο ένας στον άλλον για το πώς έπρεπε να κινηθούν, καθώς το νέο σύστημα επικοινωνίας ήταν απενεργοποιημένο.

«Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις φωνάζουν για το σύστημα. Λέγαμε ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και πράγματι επιβεβαιωθήκαμε με το πιο τραγικό σενάριο», τόνισε ο κ. Βραχλιώτης.

Ακόμη, ανέφερε ότι έφταναν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα από την Κινέτα, δίχως νερό, τα οποία δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν, καθώς δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί.

Κι όμως… κανείς υπεύθυνος…

Η δε περιφερειακή σύμβουλος υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, κ. Τσούπρα δεν φέρει καμιά ευθύνη; Ποια ήταν η προσφορά της στο Μάτι; Τι έκανε ως υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας; Γιατί συγκάλεσε σύσκεψη στις 8 η ώρα το βράδυ της 23ης Ιουλίου, όταν όλα είχαν τελειώσει;

Δεν είδαν οι εισαγγελείς καμιά ευθύνη ή απλά η αθώωσή της είναι προάγγελος και για το τι θα γίνει με τη Ρένα Δούρου;

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *