Η λύση στις κάλπες

Η λύση στις κάλπες

Κύριο άρθρο

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο οι δύο συνεταίροι μιας κυβέρνησης, αντί να συζητούν μεταξύ τους τα προβλήματα τους, να μεταφέρουν την όποια αντιπαράθεση τους σε παράλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις! Είναι προφανές εδώ και αρκετό καιρό ότι ο έρωτας Τσίπρα – Καμμένου πνέει τα λοίσθια. Η καιροσκοπική, εξουσιαστική συνύπαρξη τους έχει εξαντλήσει πλέον τα όποια πλεονεκτήματα είχε, τουλάχιστον για τον Σύριζα.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ αφού εξυπηρέτησε τους στόχους του πρωθυπουργού, οδηγείται τώρα ως στυμμένη λεμονόκουπα στο περιθώριο. Το κόμμα του διαλύεται, βουλευτές και στελέχη έχουν ήδη προσκολληθεί στο άρμα του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μέχρι χθες εκλεκτός συνεταίρος, να βλέπει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του.

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές και οι υπουργοί του, τον αδειάζουν με περισσή ευκολία, ενώ στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Τσακαλώτος θεωρούν φυσιολογικό – και όχι αποστασία όπως ο ίδιος καταγγέλλει – να τον εγκαταλείπουν για χάρη της εξουσίας.

Το εσωτερικό πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης δεν αφορά όμως μόνο τους δύο συνεταίρους. Αφορά τη χώρα και τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αποσύνθεση του ερμαφρόδιτου αυτού συνασπισμού εξουσίας, διευρύνει το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που είχε ήδη διογκωθεί λόγω των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκαλώντας αλυσιδωτές παρενέργειες και στην πορεία της οικονομίας και στη διαχείριση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η διαδικασία τελικής έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, είναι και το σημείο τήξης της συμφωνίας των δύο συνεταίρων. Το πώς θα εξελιχθεί το διαζύγιο, είναι δική τους υπόθεση, αρκεί να μην μετατρέψουν τη διαμάχη τους σε ένα ακόμα πρόβλημα της χώρας.

Η οικονομία και η κοινωνία, δεν αντέχουν άλλα υπόγεια παιγνίδια εξουσίας. Το τέλος του συνεταιρισμού, επιβάλλεται να γίνει η αφετηρία για να τελειώνουμε επιτέλους με το κλίμα αβεβαιότητας που ναρκοθετεί την πορεία της χώρας. Χρειάζονται καθαρές λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις για το αύριο, που μόνο οι κάλπες μπορεί να δώσουν.

Πηγή: TO BHMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *