Τα λάφυρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τα λάφυρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στέφανος Κασιμάτης

Καθώς πλησιάζουμε αναπόφευκτα σε εκλογές τις οποίες θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρούμε τους καλλιτέχνες να επιδίδονται σε νέα χορευτικά. Να ξεκινήσουμε με την πρόεδρο Φώφη (επάγγελμα: Γεννηματά) του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, η οποία ακολουθεί τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Το κάνει όμως τόσο άγαρμπα και χοντροκομμένα, ώστε το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να μετατρέπεται σε ένα ανυπόφορο SYRIZA-light, ακόμη πιο βλακώδες από το αυθεντικό.

Δεν γίνεται, λ.χ., στο ζήτημα της ανομίας στα πανεπιστήμια, το οποίο ο Μητσοτάκης έθεσε πρόσφατα στον Τσίπρα με ερώτησή του στην ώρα του πρωθυπουργού, να έρχεται η Φώφη (επάγγελμα: Γεννηματά) με την αγιαστούρα και να θρηνεί, επειδή η σύγκρουση δημιουργεί «τεχνητή πόλωση, γύρω από ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει». Πού ζει η πρόεδρος και πώς μπορεί να αρνείται την πραγματικότητα με τέτοιο θράσος; Είπαμε να αντιγράψει κάπως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και στην αήθεια! Και μάλιστα σε περίοδο όπου οι περισσότεροι έχουν σιχαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για την αήθειά του. (Παρεμπιπτόντως, χθες, ξεφώνισαν τον Γιούκλιντ Τσαλακώτο, ο οποίος είχε την ωραία ιδέα να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Μυτιλήνης. Με τη φρουρά του, βεβαίως…)

Υπάρχουν θέματα στα οποία μπορείς να ακολουθήσεις γραμμή ίσων αποστάσεων και άλλα στα οποία είναι τελείως κουτό αν το κάνεις. Η εξαχρείωση των ΑΕΙ από τις συμμορίες που εκμεταλλεύονται το άσυλο είναι η δεύτερη περίπτωση. Αλλά παρασύρομαι, διότι ξεχνώ ότι μιλούμε για τη Φώφη (επάγγελμα: Γεννηματά). Για να χτίσεις σπίτι, δεν αρκεί να έχεις το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού, πρέπει και να είσαι. Επίσης, δεν αρκεί να λέγεσαι Παπανδρέου, πρέπει και να είσαι κ.ο.κ.

Χορευτικά, όμως, παρατηρούμε και στην Ακροδεξιά. Ο πρόεδρος Δ. Καμμένος (δεν θυμάμαι πώς λέγεται αυτό στο οποίο προεδρεύει) εξήγγειλε εκλογική σύμπραξη της παρέας του με εκείνες των Γ. Καρατζαφέρη, Κ. Βελόπουλου και Φ. Κρανιδιώτη. (Κρίμα που δεν κατέρχεται και ο Λιακόπουλος, θα ήταν all-star…) Η προσπάθεια ξεκίνησε με άριστες προοπτικές: «Δεν είμαστε φασίστες ούτε πατριδοκάπηλοι», μας καθησύχασε ο πρόεδρος Δ. Καμμένος. Αυτοί προφανώς δεν ενδιαφέρονται για τους δυσαρεστημένους αριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, αλλά για το ψοφίμι των ΑΝΕΛ, από το οποίο όλο και κάτι θα βρουν που να τρώγεται.

Εν ολίγοις, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον στην αγορά ψηφοφόρων για τους δυσαρεστημένους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Καταλαβαίνω την πτωματοφαγία, ιδίως για τα πέραν της Δεξιάς κομματίδια – έτσι είναι η ζωή εκεί στον βυθό. Την καταλαβαίνω όμως και για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, διότι εδώ και πολύ καιρό έχει πεθάνει, αλλά δεν του το έχουν πει ακόμη…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Παραπλανημένοι χριστιανοί

Πάσχος Μανδραβέλης Για πολλές δεκαετίες η Αριστερά ήταν