Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

Νότης Παπαδόπουλος

Κάτω από τον πήχυ πέρασε για μία ακόμη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχοντας από την ψηφοφορία στη Βουλή, με την οποία μπαίνει φρένο στην απόπειρα του κόμματος Κασιδιάρη να πάρει μέρος στις εκλογές. Τη διάταξη ψήφισαν μόνο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να μετάσχει στην ψηφοφορία, υψώνοντας ένα τείχος στους ναζιστές, προτίμησε να κινηθεί με βάση το στενό κομματικό του συμφέρον και την παγίως ακολουθούμενη ισοπεδωτική απόρριψη κάθε κυβερνητικής πρότασης.

Ασφαλώς, ο τρόπος χειρισμού της πολύ σοβαρής υπόθεσης αποκλεισμού των χρυσαυγιτών από την ελληνική Βουλή ήταν κατώτερος των περιστάσεων και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση είχε δυόμισι ολόκληρα χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2020, που καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και οδηγήθηκαν στις φυλακές, για να βρει το καλύτερο δυνατό νομικό πλαίσιο που θα απαγορεύει αμετάκλητα στους νεοναζιστές να λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές.

Είχε όλο τον χρόνο να ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να πάρει τη γνώμη ειδικών νομομαθών και συνταγματολόγων, να έρθει σε συνεννόηση με όλες τις πτέρυγες της Βουλής, έτσι ώστε να υπάρξει τελικώς μια κοινώς αποδεκτή φόρμουλα που θα μπορούσε να ψηφισθεί ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής. Και θα εγγυόταν με τον πιο κατάλληλο, νομοτεχνικά, τρόπο την εξουδετέρωση της νάρκης που θέλουν να βάλουν οι χρυσαυγίτες στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Αντ’ αυτού, αδιαφόρησε και καθυστέρησε χαρακτηριστικά ασχολούμενη με το κρίσιμο αυτό ζήτημα μόνο τους τελευταίους μήνες. Ετοίμασε μάλιστα με απίστευτη προχειρότητα ένα νόμο που έφερε προς ψήφιση πριν από λίγες εβδομάδες. Για να ανακαλύψει στη συνέχεια ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δεν κάλυπτε όλες τις παραμέτρους.

Αποτέλεσμα: να τρέχει άρον άρον για τη σύνταξη νέας διάταξης, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα έπρεπε να κριθεί από ένα ευρύτερο σώμα, από την ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που αποτελείται από 10 ανώτατους δικαστές. Διάταξη την οποία η κυβέρνηση έφερε τελικώς προς ψήφιση μόλις χθες, τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής.

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν το θέμα αφορά μια συμμορία που θέλει να μετατρέψει τη Βουλή σε ναζιστική πασαρέλα.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *