Μοιράζοντας από αυτά που δεν έχουμε

Μοιράζοντας από αυτά που δεν έχουμε

Αντώνης Καρακούσης

Ο Πρωθυπουργός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με το σακούλι του γεμάτο μεταμνημονιακές εισοδηματικές ενισχύσεις και ακόμη περισσότερες υποσχέσεις σε πλήθος κοινωνικών ομάδων.

Συνταξιούχοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, φορολογούμενοι γενικώς, επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, έχουν λαμβάνειν από το μέρισμα των υπερπλεονασμάτων που εξασφάλισε διά των φόρων και των περικοπών η λαοπρόβλητος της Αριστεράς των δρόμων.

Τον ακολουθούν κατά πόδας οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί, του επερχόμενου διαδόχου του συμπεριλαμβανομένου. Ολοι έχουν κάτι να δώσουν ή έστω να τάξουν στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, καθότι σε λίγους μήνες, το πολύ σε έναν χρόνο, θα έχουμε εκλογές και όλοι διεκδικούν μερίδιο εξουσίας από αυτές.

Προσφέρουν δυστυχώς άπαντες, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, κακές υπηρεσίες στον έρημο τόπο. Ηδη το εντεινόμενο κλίμα παροχολογίας, όπως κι εκείνο του διχασμού και της ατελείωτης λάσπης στον ανεμιστήρα, πυροδοτούν διεθνώς ατμόσφαιρα αμφισβήτησης και καχυποψίας για τις ελληνικές μεταμνημονιακές προσπάθειες.

Κάτι που αποτιμάται δυσμενώς από τις αδυσώπητες αγορές, οι οποίες ανέβασαν το επιτόκιο των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε επίπεδα υψηλότερα του 4,60%.

Γεγονός που επί της ουσίας καθιστά ασύμφορη την έξοδο στις αγορές και καταρρίπτει την όποια επιχειρηματολογία περί βιώσιμου ελληνικού χρέους. Και αυτό γιατί εύλογα οι ξένοι πείθονται ότι η ελληνική πολιτική τάξη δεν μπορεί μόνη, χωρίς χαλινάρι και προστασία από την Ευρώπη και τους δανειστές.

Αν διατηρηθεί η ατμόσφαιρα διαμοιρασμού των ιματίων της χώρας και το κλίμα αμφιβολιών και καχυποψίας, ας είναι όλοι βέβαιοι ότι η χρεοκοπία θα επέλθει γρήγορα και θα πάνε χαμένες οι τόσες και τόσες θυσίες του ελληνικού λαού.

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά βλάπτουν εξίσου όλοι την Ελλάδα, όπως θα έλεγε και ο Αλεξανδρινός…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

Πλάκα, Τσακάλωφ, Κουκάκι

Γιούλη Επτακοίλη Πλάκα, Κουκάκι, Παγκράτι, πλατεία Αγίας Ειρήνης,