Ο Τσίπρας, η Δούρου και ο Ψινάκης

Ο Τσίπρας, η Δούρου και ο Ψινάκης

ΒΗΜΑτοδότης

Πέρασαν 42 ημέρες ακριβώς από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 98 νεκρούς και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισε να επισκεφθεί το Μάτι προστατευόμενη από έναν ισχυρό αστυνομικό κλοιό ασφαλείας. Η κυρία Δούρου δεν αποφάσισε ξαφνικά να πάει στο Μάτι επειδή έως τώρα, ως περιφερειάρχης Αττικής, δεν το επισκέφθηκε, αλλά πήγε στους πυρόπληκτους επειδή πήγε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και ως περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό. Το ίδιο συνέβη και με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος και αυτός συνόδευσε τον Πρωθυπουργό…

Αυτή τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου ειδοποίησε, έστω στο παρά πέντε, ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεπτόταν το Μάτι. Οχι όπως την άλλη φορά που ο Πρωθυπουργός πήγε κρυφά, σχεδόν αξημέρωτα, συνοδευόμενος από ένα τηλεοπτικό συνεργείο, που καλύπτει αποκλειστικά κάθε δραστηριότητά του, και τον προσωπικό του φωτογράφο Μπονέτι. Αυτή τη φορά πραγματοποίησε επίσκεψη παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, περισσότερο, θα έλεγα, ως… παρατηρητής παρά ως Πρωθυπουργός με πρωτοβουλίες και προτάσεις: «Πείτε μου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα» είπε στους κατοίκους της περιοχής που περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του κάποια πρωτοβουλία. Υπήρξε υποδοχή με λουλούδια από ένα μικρό κοριτσάκι, αλλά και αποδοκιμασίες (ότι είναι… ανεπιθύμητος). Ομως όλα αυτά είναι μικρολεπτομέρειες, τη στιγμή που η πρώτη επιχείρηση της Ολγας Γεροβασίλη ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη εστέφθη με επιτυχία στο Μάτι με εντυπωσιακό αστυνομικό κλοιό γύρω από τον Πρωθυπουργό. Η δεύτερη επιχείρηση της Ολγας θα κριθεί το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Η κυρία Δούρου ήταν παρούσα, χωρίς αυτή τη φορά να δώσει κάποια συνέντευξη. Ισως η μνήμη των 98 νεκρών να μην της έδινε ευκαιρίες για συνεντεύξεις. Οχι όπως έκανε την προηγούμενη φορά που δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δεν είναι «εξαφανισμένη στα δύσκολα και παρούσα στις “κορδέλες”» και ότι νιώθει αδικημένη που της έκατσε «η στραβή στη βάρδιά της». Συνεντεύξεις δεν δόθηκαν την Τρίτη το πρωί στο Μάτι, δόθηκαν όμως πολλές υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό (ότι δεν πρόκειται να τους ξεχάσει), μάλλον, όπως έλεγαν οι κάτοικοι, εν όψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ.

Και νέα μήνυση εναντίον της Δούρου και του Ψινάκη

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει από το Μάτι  η κυρία Δούρου και πληροφορήθηκε ότι 16 συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την τιμωρία της (καθώς και την τιμωρία άλλων που θεωρούν υπεύθυνους) για το αδίκημα της έκθεσης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και του εμπρησμού από αμέλεια. Ειδικότερα στρέφονται κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνού, των αρμόδιων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. και κατά των υπευθύνων του Λιμενικού Σώματος για την περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *