Κοροϊδεύοντας έναν λαό!

Κοροϊδεύοντας έναν λαό!

Πέτρος Λάζος

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάθει από τα μικράτα του, να πορεύεται με γνώμονα και πυξίδα την επικοινωνιακή διαχείριση μιας κατάστασης και μόνο. “Όλα είναι στο παραμύθι” δήλωνε άλλωστε, το (όχι και τόσο) μακρινό 2007!

Δυστυχώς για αυτόν και, ακόμη περισσότερο για τους κατοίκους αυτής της χώρας, η ζωή αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα, να τον διδάξει στο λάθος του. Και το έκανε  με έναν εξαιρετικά σκληρό και επίπονο τρόπο. Οι νεκροί της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική έχουν φτάσει τους 91 μέχρι σήμερα και ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων παραμένει παντελώς άγνωστος. Ο ίδιος όμως, απομονωμένος στα σύννεφα του πρωθυπουργικού θώκου, αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί το δίδαγμα. Ίσως επειδή θεωρεί πως το υλικό και συναισθηματικό κόστος, θα το πληρώσουν άλλοι και όχι αυτός…

Χαρακτηριστική της στάσης του απέναντι στη συμφορά, η εμφάνισή του μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Λαύριο εχθές (ελάχιστα χιλιόμετρα από την… θερινή του κατοικία, ούτε μέλος των Αψβούργων να ήταν), για τον προσδιορισμό των μέτρων που, κατά τις κυβερνητικές δοξασίες, θα αποτρέψουν την επανάληψη ενός παρόμοιου δράματος.

“Ποτέ ξανά” ανέκραξε ο πρωθυπουργός, κάμποσες φορές. Θέλοντας να διατρανώσει τη βούλησή του να μην βιώσει ξανά η Ελλάδα, όσα βίωσε στις 23 και 24 Ιουλίου. Χωρίς ταυτόχρονα όμως να συνοδεύσει τη βούληση αυτή με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα. Μέτρα τα οποία θα δημιουργούσαν εμπιστοσύνη πως οι νεκροί στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, θα είναι οι τελευταίοι, πως η βούληση στηρίζεται από πίστη και πραγματική θέληση.

Ανακοίνωσε (για ΤΡΙΤΗ φορά σε 20 ημέρες) ότι θα γκρεμιστούν τα 3.200 αυθαίρετα που βρίσκονται στην Αττική (και τ’ αντίστοιχα στην υπόλοιπη χώρα) και των οποίων οι αποφάσεις κατεδάφισής τους έχουν τελεσιδικήσει. Ξεχνώντας ότι, όπως εύστοχα ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κύριος Γιάννης Μανιάτης, τον Νοέμβριο του 2015 με δική του απόφαση κατατέθηκε από τον υπουργό Τσιρώνη, τροπολογία για αναβολή αντίστοιχων κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις! Τροπολογία η οποία αποσύρθηκε μετά τον σάλο, και πάλι με δική του απόφαση, για να επανακατατεθεί σ’ επόμενο νομοσχέδιο!

Θου Κύριε φυλακείν… τοις δακτύλοις μου!

Το εξωφρενικότερο όλων όμως, ειπώθηκε σε σχέση με τ’ αντιπλημμυρικά έργα. Τα οποία, όπως είπε, θα είναι έτοιμα στα τέλη του 2019. Δηλαδή σε διάστημα ενάμιση έτους. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος κυβερνούν επί περισσότερα από τρία χρόνια και η χώρα έχει ζήσει την τραγωδία της Μάνδρας. Την ώρα που ο ίδιος και τα στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, έχουν καταναλώσει άπειρους χρόνους να κατηγορούν την… κλιματική αλλαγή, την αυθαίρετη δόμηση και τους προκατόχους τους στην εξουσία.

Λες και δεν ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνα που ξεσήκωναν τον κόσμο και έμπαιναν μπροστά στις μπουλντόζες σε προηγούμενες απόπειρες κατεδαφίσεων; Λες και δεν βρισκόμαστε στον τεσσαρακοστό τρίτο μήνα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Λες και όλοι γεννηθήκαμε στις 22 Ιουλίου 2018, σ’ αυτήν τη χώρα…

Από πού να το πιάσεις το πράγμα, και να μην βρωμάει;

Ο Αλέξης Τσίπρας, με οδηγό το (ΧΟΝΤΡΟ) “παραμύθι”, από το 2012 μετέτρεψε το δούλεμα σε δουλειά και πήρε την εξουσία. Με τον ίδιο τρόπο την διατηρεί. Σύντομα όμως, ο δημοκρατικά νόμιμος χρόνος του, τελειώνει.

Το ζητούμενο όσων βαρέθηκαν την κοροϊδία, είναι να μην επιτραπεί, είτε σε αυτόν, είτε σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλον όμοιό του, να επαναλάβει το κατόρθωμα.

Αν όμως το κατορθώσει, δεν θα είναι αυτός ο υπεύθυνος, αλλά όσοι του το επιτρέψουν!

Αν μ’ εννοείτε…

Πηγή: Capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *