Πόσο «κόκκινη» είναι η Ρένα Δούρου;

Πόσο «κόκκινη» είναι η Ρένα Δούρου;

Σωκράτης Τσιχλιάς

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την εξουσία, ένας από τους βετεράνους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ευφυής και καλλιεργημένος, έδινε μια πολύ απλή εξήγηση για την ήττα: «Εμάς σιχάθηκαν οι πολίτες, δεν ερωτεύτηκαν τον Τσίπρα, εμάς δεν θέλουν να βλέπουν στην εξουσία». Η χρεοκοπία, η αμεριμνησία που προηγήθηκε, η ανεπάρκεια του συστήματος να τη διαχειριστεί όταν ενέσκηψε ομονοώντας, όπως έγινε σε όλες τις άλλες χώρες, η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής, που να φανερώνει ότι τα λάθη δεν θα επαναληφθούν, ήταν μερικές από τις αιτίες που ο παλαιός κοινοβουλευτικός επικαλούνταν για να τεκμηριώσει την άποψή του. Οι κομματικοί λοιδορούσαν την άποψή του, αλλά τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακέρδισε τις εκλογές, φάνηκε πόσο δίκιο είχε.

Τρία χρόνια μετά, ο κυβερνητικός συνασπισμός πρόλαβε να προκαλέσει την αποστροφή ενός μεγάλου πλήθους των ψηφοφόρων του, όχι για τις κωλοτούμπες και τη λιτότητα, τις περικοπές και την ανεργία κυρίως. Αλλά γιατί με αριστερό πρόσημο υπέπεσε στα ίδια θλιβερά αμαρτήματα. Γραφειοκρατία, κομματοκρατία, αναξιοκρατία, χρησιμοποίηση του κράτους ως λάφυρου, προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και της ενημέρωσης, υπόγειος και εμφανής συγχρωτισμός με τμήμα της οικονομικής ελίτ, πόλεμος με όσους δεν συνεργάζονται, κραυγαλέες ανεπάρκειες διοίκησης και απόλυτη κάλυψη των ανεπαρκών κυριάρχησαν και πάλι. Ολα όσα κρατούν τη χώρα καθηλωμένη, πλην της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επέβαλαν οι δανειστές, επαναλήφθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και με ένταση συντριπτική.

Η κυρία Ρένα Δούρου, η οποία είχε πλασαριστεί και ως «κόκκινη Ρένα» τότε που πρωτοστατούσε στα χαρακώματα της Κερατέας και όπου αλλού πολεμούσαν οι Αγανακτισμένοι στην Αττική, αποτελεί υποδειγματική προσωποποίηση της ταχύτατης απομυθοποίησης της καινούργιας αντίληψης που θα έφερνε στην πολιτική ζωή του τόπου το κυβερνών κόμμα. Η περιφερειάρχης δεν υπήρξε ούτε «κόκκινη» ούτε αποτελεσματική, όπως διαλαλούσε όταν επιχειρούσε την έφοδό της στη Νομαρχία. Αν ήταν «κόκκινη», θα είχε γυρίσει τον τόπο ανάποδα όταν 24 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στη Μάνδρα. Τι έκανε; Εσπευσε να μηνύσει άγνωστους φταίχτες για να μην υποστεί μήνυση η ίδια! Φέρθηκε απλώς σαν κοινός πολιτικάντης. Πριν από 4 ημέρες στη Μάνδρα πάλι, το νερό έφτασε το ενάμισι μέτρο. Η αξιότιμος περιφερειάρχης διεμήνυσε μέσω κύκλων ότι έχουν γίνει και αλλού πλημμύρες αλλά ο Τύπος επιλέγει να «κτυπήσει» μόνο εκείνη, ενώ δήλωσε ότι ο σχεδιασμός των έργων για τα ελληνικά δεδομένα προχωρεί με ρυθμούς ταχύτατους!

Αυτά τα περίφημα «ελληνικά δεδομένα» ήρθε, υποτίθεται, να αλλάξει με την παρέα της Κουμουνδούρου. Δεν άλλαξε τίποτα, όχι στη Μάνδρα που είναι μια απίστευτα δύσκολη υπόθεση, μια πόλη που δεν έπρεπε να χτιστεί εκεί, αλλά ούτε στο Πεδίον του Αρεως που επί των ημερών της παραδόθηκε στις συμμορίες των ναρκωτικών και στους υπόλοιπους παραβατικούς.

Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει χωρίς να υπόσχεται τίποτα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ σε ελάχιστο διάστημα έγινε αυτό το οποίο κατήγγελλε.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

2 Comments

  1. Τενόρος

    Θα ήθελα να σχολιάσω πως όποια γυναίκα έχει το εξαιρετικό όνομα "Ειρήνη" αλλά επιλέγει να την αποκαλούν "Ρένα" δικαιούται αυτομάτως μία θέση ως πωλήτρια αμπαζούρ σε λούμπεν παλαιοπωλείο.

    1. Νικόδημος

      Καλή ιδέα, μα γιατί μόνο "αμπαζούρ"; Γιατί όχι και δίσκους βινυλίου;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *