Eνα ερωτικό τρίγωνο

Eνα ερωτικό τρίγωνο

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Ο κ. Φίλης, στις 8 Μαΐου, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύουν την τουρκική προπαγάνδα –παλαιότερα θα έλεγε ότι «ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης»– υπενθύμισε ότι το ζήτημα των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών μας δεν είναι «μείζον θέμα». Ο λαός έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η οικονομία και η ειρήνη. Η παγκόσμια ειρήνη που θα έλεγε και το αλήστου μνήμης Ανώτατο Σοβιέτ. «Εχετε καταλάβει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αναβρασμό;» έθεσε τον δάκτυλο εις τον τύπον των ήλων, σε κάποιον τύπο τέλος πάντων. Και δεν είχε άδικο. Στη διάρκεια του μηνός Μαΐου, ο ελληνικός λαός παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία και η δημοκρατική ευαισθησία πολλών διέρρηξε τα ιμάτιά της με την άρνηση του προέδρου Ματαρέλα να ορκίσει κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστή υπουργό Οικονομικών. Πόσοι Ελληνες δεν έχασαν τον ύπνο τους όταν έμαθαν ότι ανεβλήθη η συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ και αυτός ο τελευταίος απεχώρησε από το G7; Οντως μπροστά σε όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά, οι δύο Ελληνες αξιωματικοί δεν είναι μείζον θέμα. Και στο κάτω κάτω αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος ποιος θα ασχοληθεί μαζί τους;

Εξάλλου, αν ήταν όντως μείζον θέμα, δεν μπορεί, θα το είχε δείξει. «Κάποιοι» θα είχαν ζητήσει ευθύνες από «κάποιους», «κάποιοι» θα είχαν αναλάβει τις ευθύνες τους. Τίποτε τέτοιο δεν προέκυψε. Και αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά, το ύστατο επιχείρημα είμαι βέβαιος πως θα σας πείσει. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν κατεγράφη καμία ενέργεια του «Ρουβίκωνα» για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, απόδειξη ότι δεν αξίζει να ασχολείται μαζί τους ο κ. Φίλης. Αντιθέτως, η οργάνωση δραστηριοποιείται εντόνως τις τελευταίες ημέρες για να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο μείζον εθνικό μας θέμα, την απεργία πείνας που ξεκίνησε ο κ. Κουφοντίνας, προκειμένου να βγει για μία ακόμη φορά από τις φυλακές και να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του οπαδούς και τα μελίσσια του. Την ευκαιρία δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη ο κ. Φίλης, ο οποίος, έναν μήνα μετά τη δήλωσή του για τους αιχμαλώτους αξιωματικούς, υπέδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μας απασχολήσει ο κατά συρροήν δολοφόνος της 17 Νοέμβρη: «Ενας απεργός πείνας κινδυνεύει να πεθάνει. Μια ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει». Και ο Κουφοντίνας ξέρει να εκτιμήσει την αξία της ανθρώπινης ζωής και να απαιτήσει σεβασμό στους κανόνες της δημοκρατίας.

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για κάποια αστοχία διανοητικού υλικού του κ. Φίλη, αν το τρίγωνο Φίλης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, «Ρουβίκωνας» και Κουφοντίνας, δεν είχε αυτό το λεπτό άρωμα της ερωτικής έλξης. Κι ας μεταμφιέστηκαν, όπως είπε ο κ. Μπαλτάς, όσο κι αν παλεύουν να συλλαβίσουν πέντε δημοκρατικά κολλυβογράμματα, τους προδίδει η κομμουνιστική τους παιδεία. Είναι η βασική διαφορά εκπαίδευσης από παιδεία.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *