Ανοιχτή επιστολή του Ιωσήφ Λιβανού στον Πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή του Ιωσήφ Λιβανού στον Πρωθυπουργό

Ελευθερία Κόλλια

Τι λέει για τη «μίζα» που ισχυρίστηκε ότι του ζητήθηκε – Προτρέπει τον σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου να τον μηνύσει αν λέει ψέματα

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, απευθύνει ο Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος έχει καταγγείλει μέσω του «Βήματος» ότι δέχθηκε εκβιασμό για μίζα από το περιβάλλον του τελευταίου, προκειμένου να επιτύχει να λάβει αμοιβή την οποία δικαιούται εκ του νόμου, καθώς συνέδραμε στην αποκάλυψη του Karouzos gate.

Ο κ. Λιβανός διαψεύδει την κυβερνητική θέση περί απουσίας του θεσμικού πλαισίου εκείνου το οποίο θα επέτρεπε οιαδήποτε συναλλαγή.

«Η πικρή αλήθεια είναι ότι υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και ότι τότε μόνο δεν θα υπήρχε έδαφος για συναλλαγή, αν πράγματι ο Υπουργός είχε πράξει το καθήκον του και είχε εκδώσει, όπως όφειλε, απόφαση με τις ειδικότερες προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου. Ακριβώς επειδή δεν έχετε εκδώσει αυτή την απόφαση δημιουργούνται συνθήκες εκβίασης», επιμένει. Ο ίδιος σημειώνει, επικαλούμενος παρελθοντικές δηλώσεις της («Ως εκ τούτου (…) στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης»), ότι η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου αυτοδιαψεύδεται.

Και προσθέτει: «Δεύτερον, το ψέμα σας αποδεικνύεται και από τη θετική εισήγηση υπέρ της έκδοσης Υπουργικής διατάξεως του αυτού άρθρου από την Α.Α.Δ.Ε, δίνοντας μάλιστα τρεις κατευθυντήριες γραμμές στον Υπουργό για την εφαρμογή, μια εκ των οποίων είναι η έκδοση Κανονιστικού Πλαισίου, την οποία απέστειλε τον Σεπτέμβριο 2017 ο κ. Πιτσιλής με εμπιστευτικό πρωτόκολλο σε εσάς, οπότε και εντελώς συμπτωματικά εντάθηκε η εκβίασή μου. Με είχαν ενημερώσει όμως ότι το έγγραφο, το κρατάει μαζί με το φάκελο μου στο γραφείο του ο Διευθυντής σας κ. Παπακωνσταντίνου. Καλώ την Α.Α.Δ.Ε να παραδώσει την από μέσα Σεπτεμβρίου του 2017, εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών στην Βουλή των Ελλήνων και τις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές».

Ο κ. Λιβανός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκφράσεις – εκτιμήσεις περί λάσπης, από πλευράς του, «στην προσπάθεια να δικαιωθεί».

«Διαμαρτύρομαι και αξιώνω να ανακαλέσετε άμεσα τους ανωτέρω ισχυρισμούς σας, να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, τόσο ως προς την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όσο και εφαρμογής του νόμου και πάντως να αναμείνετε την κρίση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, όπως θεσμικά οφείλετε να κάνετε. Εκτός βέβαια αν έχετε κάποια ιδία γνώση περί της βασιμότητας ή μη των καταγγελομένων μου, οπότε σας καλώ να τα γνωστοποιήσετε άμεσα στις Αρχές και σας γνωστοποιώ ότι θα σας κλητεύσω ως μάρτυρες αληθείας να καταθέσετε ενόρκως από ποιά στοιχεία θεωρείται ανοησία και λάσπη την ανωτέρω καταγγελία μου», σημειώνει.

Και συμπληρώνει :« Για να μπορείτε να πείτε ότι πετάω λάσπη, δηλαδή ότι είμαι συκοφάντης, πρέπει πρώτα να καταδικαστώ αμετάκλητα από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και για να γίνει αυτό πρέπει να με εγκαλέσει ο σύμβουλός σας ή κάποιος από τους δυο μεσάζοντες εκβιαστές που ζήταγαν λεφτά και για λογαριασμό του. Μέχρι τότε, οι μόνοι συκοφάντες είστε εσείς. Τους προκαλώ λοιπόν να με μηνύσουν.

Αναρωτιέμαι επίσης, ο σύμβουλός σας που τόσο γενναιόδωρα τον στηρίζετε και τον καλύπτετε, γιατί δεν μήνυσε ακόμα τους φίλους του που αποδεδειγμένα τον ενέπλεξαν σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση κακουργηματικής εκβίασης;».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *