Το ξύλο που τρώει ο Παππάς

Το ξύλο που τρώει ο Παππάς

BHMAτοδότης

ο έχουν παρατηρήσει πολλοί. Κάθε φορά που ο (πάλαι ποτέ Νο 2 του Μεγάρου Μαξίμου) Νίκος Παππάς (φωτογραφία) κατηγορείται ότι υπέπεσε σε κάποιο πολιτικό «ατόπημα» αλλάζει συμπεριφορά. Από απόμακρος, αλαζόνας και είρωνας που είναι συνήθως έναντι των βουλευτών της αντιπολίτευσης, μετατρέπεται σε… ήπιο, πράο, έτοιμο να συνομιλήσει μαζί τους, ακόμα και να τους κεράσει καφέ. Τώρα τελευταίως, μετά τις καταγγελίες του δρος Σταμάτη Κριμιζή για… «follow the money» στην υπηρεσία του Διαστήματος, οι σχέσεις του κ. Παππά με τους «γαλάζιους» βουλευτές έγιναν σχεδόν… αδελφικές. Στάζει μέλι. Εως και κρασάκι στις ταβέρνες της Καισαριανής τούς έταξε για να τα πουν… χαλαρά. Μία όμως φοβόταν…

Την είδε να έρχεται ντυμένη στα μπλε, περπατώντας στο κόκκινο χαλί (που είχε στρωθεί για χάρη του Γιούνκερ στη Βουλή), και άρχισε να παραμιλά. Να λέει κάτι ακαταλαβίστικα πράγματα σε βουλευτές της ΝΔ που τον παρακολουθούσαν έκπληκτοι. Ηταν η σκιώδης υπουργός του Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήρθε καταπάνω του: «Θες να αναμετρηθούμε στην ΕΡΤ;» είπε στον πανίσχυρο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντί απαντήσεως παραδέχθηκε και τούτο: «Αχ, αυτή η Αννα! Εφαγα απ’ αυτήν πολύ ξύλο. Ξύλο σάς λέω ανελέητο. Περισσότερο απ’ ό,τι μου δίνει καθημερινά ο… Παπαχρήστος μέσω της στήλης του». Εις εκ των «γαλάζιων» βουλευτών είχε απορίες: «Τι είδους ξύλο; Σε έδερνε, αλήθεια, η Αννούλα;». Ο κ. Παππάς τον κοίταξε με ένα βλέμμα απαξίωσης και του είπε: «Καλά, δεν παρακολουθείς στο Twitter της πόσο πολύ με δέρνει καθημερινώς;».

Η πρόσκληση-πρόκληση

Η κυρία Ασημακοπούλου (μια σταλιά άνθρωπος είναι) τον κοίταζε κάπως άγρια, έτοιμη πάλι να του ορμήσει φραστικά: «Δεν μου λες» του είπε, «έρχεσαι μαζί μου σε πάνελ στην ΕΡΤ;». Ο κ. Παππάς έκανε πως δεν άκουσε, υποσχέθηκε σε άλλους βουλευτές να κεράσει καφέ, αλλά η Μισέλ επέμεινε να τον προκαλεί: «Ελα αν σου βαστάει στην ΕΡΤ μαζί μου. Εκεί να δεις ξύλο που θα φας…». Γελούσε πάντως όταν τα έλεγε αυτά.

Ο κ. Παππάς μόλις το άκουσε αυτό έσκασε (από αμηχανία όμως) κι αυτός στα γέλια. Ισως για να γλιτώσει ερωτήσεις για το θέμα του καθηγητή Κριμιζή: «Να ξέρεις, υπουργέ, η φράση “follow the money” είναι αρκετά σοβαρή για έναν πολιτικό. Τι έχεις να πεις; Μπορεί να σε ακολουθεί σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία σου» παρατήρησαν οι «γαλάζιοι» συνομιλητές του: «Οντως είναι πολύ σοβαρή» παραδέχθηκε ο κ. Παππάς και άρχισε να δικαιολογείται ότι ο καθηγητής ήρθε μόνο σε δύο συνεδριάσεις της Υπηρεσίας και συνεπώς δεν μπορεί να ομιλεί για ατασθαλίες. Και τι νομίζετε πως έμεινε από αυτή την προσέγγιση του Ν. Παππά με «γαλάζιους» βουλευτές; Οτι αποφεύγει δύο πράγματα: πρώτον, να δώσει εξηγήσεις για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος και τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Κριμιζή και, δεύτερον, να αναμετρηθεί τηλεοπτικώς με την κυρία Ασημακοπούλου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Παραπλανημένοι χριστιανοί

Πάσχος Μανδραβέλης Για πολλές δεκαετίες η Αριστερά ήταν