O ΕΦΚΑ, τα απορρυπαντικά και τα μικρόβια

O ΕΦΚΑ, τα απορρυπαντικά και τα μικρόβια

ΒΗΜΑτοδότης

Από τον Ιανουάριο του 2018 τα εκατοντάδες υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, μου λένε οι εργαζόμενοι σε αυτά, έχουν παραδοθεί στο έλεος των… μικροβίων, της σκόνης και των πάσης φύσεως προβλημάτων που προκαλούνται από την έλλειψη κανόνων καθαριότητας και υγιεινής. Και ξέρετε γιατί;

Ο λόγος είναι απλός. Πρόκειται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση της διοίκησης να μην έχει προσλάβει καθαρίστριες, καθώς στο τέλος του 2017 δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των συνεργείων καθαριότητας των ιδιωτών και έκτοτε ούτε προσλήψεις καθαριστριών έγιναν (που είναι η συμπάθεια της Αριστεράς) ούτε μέτρα έστω προσωρινά ελήφθησαν για την καθαριότητα των γραφείων και φυσικά την υγεία υπαλλήλων και ασφαλισμένων.

Η σοφή (λέμε τώρα) και φυσικά αριστερή κυβέρνηση με υπουργό Εργασίας την Εφη Αχτσιόγλου και τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο (φωτογραφία) και φυσικά τον ΕΦΚΑ, επινόησε νέα… σοσιαλιστική μέθοδο καθαριότητας. Στέλνουν απορρυπαντικά και χλωρίνες στα καταστήματα και οι υπάλληλοι, χάρη στο φιλότιμό τους, κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν τους χώρους καθαρούς για τους ίδιους και το κοινό που προσέρχεται στα γραφεία. Αυτό όμως δεν είναι λύση, είναι ντροπή… Και αντί να ντρέπονται που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, εκδίδουν ανακοινώσεις «από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ» και τα βάζουν με τους υπαλλήλους επειδή ανάρτησαν μια αφίσα με το πρόβλημα καθαριότητας. Ποια διοίκηση όμως; Καθώς μετά το Βατερλό με την τοποθέτηση του Μαρίνου, η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμη διοικητή. Και ας έχουν στο περίμενε τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Προφανώς τα γραφεία των υπουργών και της διοίκησης κάποιοι θα τα καθαρίζουν.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *