Μεγάλη Δευτέρα το ΦΕΚ για την κα Μπαζιάνα

Μεγάλη Δευτέρα το ΦΕΚ για την κα Μπαζιάνα

Τάσος Ευαγγελίου

Με ένα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Μεγάλη Δευτέρα η κα Περιστέρα Μπαζιάνα μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, προκαλώντας έντονη κριτική στα social media και συζητήσεις σχετικά με τη νέα αυτή τοποθέτηση.

Η πορεία της κα Μπαζιάνα έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο έντονου σχολιασμού και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού διορίσθηκε εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κλάδο ΠΕ 19 Πληροφορικής επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου έλαβε την πρώτη απόσπαση στο ΕΜΠ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ.

Φέρεται να έχει διδάξει στα φροντιστήρια και τα εργαστήρια της Έδρας, όπου είχε αποσπαστεί δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται στη νομοθεσία βάσει της οποίας οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπώνται στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα.

Τον Αύγουστο του 2013 και με υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά με νέα απόφαση του τότε υπουργού το 2014 αποσπάται εκ νέου στο ΕΜΠ. Απόφαση που ανανεώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Με αυτή συμπληρώθηκε και η προβλεπόμενη από το νόμο διετία που απαιτείται προκειμένου να γίνει ΕΔΙΠ. Σημειώνεται πως και ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός κ. Μπαλτάς ανανέωσε τη σχετική απόφαση.

Η πορεία της κα Μπαζιάνα συνεχίζεται και έτσι το καλοκαίρι του 2015 λαμβάνει μέρος σε προκήρυξη για την κάλυψη μιας θέση έκτακτου προσωπικού 407 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Γίνεται αποδεκτή και την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει τη θέση.

Τον ίδιο χρόνο το υπουργείο Παιδείας προωθεί μια σειρά διατάξεων μέσων των οποίων δίνεται η δυνατότητα:

1. σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να μετατραπούν σε ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ενώ με τροποποίηση του περασμένου έτους δόθηκε η δυνατότητα να συσταθούν οι σχετικές θέσεις στα ΑΕΙ.

2. Στους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστους χρόνους υπαλλήλους να ζητήσουν την ένταξή τους στην κατηγορίας ειδικού τεχνικούς επιστημονικού προσωπικού.

3. Στους υπάλληλους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να γίνουν λέκτορες (αυτό καταργήθηκε μετά από σειρά αντιδράσεων).

Το Μάιο του 2017 η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται ως διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ και τη Μεγάλη Δευτέρα με ΦΕΚ γίνεται Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό.

Τι έλεγε το 2016

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2016, όπου ανέφερε ότι είχε προωθηθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την ίδια, ήταν η αιτία να στείλει τότε η κα Μπαζιάνα επιστολή τονίζοντας πως δεν την αφορά προσωπικά.

«Στο δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τόνιζε «δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιονδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για διαφάνεια».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κα Κωνσταντοπούλου είχε αφήσει αιχμές για τη κα Μπαζιάνα. Η κα Κωνσταντοπούλου ήταν η δικηγόρος της σε μια διαμάχη με τον καθηγητή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *