Ο χορός των μεταμφιεσμένων

Ο χορός των μεταμφιεσμένων

Πάσχος Μανδραβέλης

Ωραίες ιδέες δίνει ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας και διαπρύσιος κήρυκας της «μαγκιάς» Δημήτρης Βέττας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις μεταμφιέσεις του κ. Πάνου Καμμένου. «Υπουργός Αμυνας είναι», είπε στον ΣΚΑΪ (11.4.2018), «στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φοράει, δεν είναι μπαλαρίνα». Πολύ σωστά. Οχι μόνο επειδή το μπαλέτο είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπουργού, αλλά διότι αν εμφανιστεί ο υπουργός Αμυνας ντυμένος με φουστίτσα, θα στείλει λάθος μήνυμα στην απέναντι πλευρά. Με τη στολή των κομάντο τρέμουν οι Τούρκοι και πιθανότατα θα σταματήσουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Με τις φαεινές ιδέες όμως του κ. Βέττα διατρέχουμε τον κίνδυνο να δούμε την υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου ντυμένη μπαλαρίνα, όταν επισκέπτεται τις σχολές χορού. Μπορεί και ο κ. Παναγιώτης Κουρουπλής να φορά τη στολή του εμποροπλοιάρχου όταν μιλάει στην ένωση εφοπλιστών. Να δούμε τον κ. Τόσκα να πηγαίνει στην Κατεχάκη παριστάνοντας τον ενωμοτάρχη και τον κ. Κώστα Γαβρόγλου ρασοφόρο, αφού είναι και υπουργός Θρησκευμάτων. Για το Yγείας δεν έχουμε πρόβλημα, αφού ο κ. Παύλος Πολάκης όχι μόνο ντύνεται γιατρός, ενίοτε κάνει και εγχειρήσεις. Ο χορός των μεταμφιεσμένων θα μπορούσε να συμπληρωθεί με τον κ. Νίκο Παππά ντυμένο αστροναύτη (η Ελλάς απέκτησε εσχάτως και διαστημική υπηρεσία), τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου ως αγροφύλακα κ.λπ. Ορεξη για γελοιότητα να υπάρχει και οι στολές βρίσκονται. Μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται στα διεθνή φόρα σαν Ιρανός αξιωματούχος.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είδαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου χωρίς το αγαπημένο του T-Shirt. Το απαγορεύει ο κανονισμός ενδυμασίας, ο οποίος επίσης δεν επιτρέπει τα καπέλα τζόκεϊ, τα αθλητικά υποδήματα, τα σανδάλια κ.ά. Εκείνος ο ανεκδιήγητος Βέλγος, που είχε καλέσει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για να μας… σβήσει το χρέος, δεν θα περνούσε ούτε έξω από το Καπιτώλιο. Εμφανίστηκε όμως με τα σανδάλια να μιλήσει στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κανονισμός ενδυμασίας στο Κογκρέσο θεωρείται παρωχημένος και πιθανώς να είναι σεξιστικός. Γι’ αυτό ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση και ο πρόεδρος Πολ Ράιαν δήλωσε πρόθυμος να τον εκσυγχρονίσει. Αντιδρούν κυρίως οι γυναίκες εκπρόσωποι που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας φορώντας αμάνικα ενδύματα, τα οποία επίσης απαγορεύονται, και γι’ αυτό δεν επιτρέπουν ούτε σε δημοσιογράφους να εμφανίζονται έτσι. Η διαμαρτυρία έγινε έξωθεν της αίθουσας του Κοινοβουλίου. Στα σκαλιά του Καπιτωλίου…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *