Αδέσποτος οικολόγος…

Αδέσποτος οικολόγος…

Κύριο άρθρο

Πως γίνεται ένας υπουργός, κατά δήλωση του μάλιστα οικολόγος, να φτιάχνει ένα νομοσχέδιο για τα ζώα, συντροφιάς και αδέσποτα, που προκαλεί τέτοια κατακραυγή που αναγκάζει την κυβέρνηση να το πάρει άρον άρον πίσω; Προφανώς γίνεται όταν επικρατεί η τσαπατσουλιά, η έλλειψη κοινής λογικής και η παντελής άγνοια για το θέμα που καλείται να ρυθμίσει…

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα ότι πολλά στελέχη  αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Ζουν συμπεριφέρονται, νομοθετούν με βάση τις ιδεοληψίες τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν. Καμιά ευαισθησία, καμιά επαφή με τα προβλήματα που υποτίθεται θέλουν να ρυθμίσουν, μόνο προχειρότητα και έλλειψη συναίσθησης.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Χρειάζεται όμως παιδεία, κοινή λογική και διαμόρφωση φιλοζωικής συνείδησης για να περιοριστεί τουλάχιστον. Φεύ όμως που να τα βρει αυτά ο… οικολόγος υπουργός μας. Ακόμα χειρότερα,όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, αντί να αλλάξει προς το καλύτερο το σημερινό καθεστώς, μας γυρίζει χρόνια πίσω.

Η εύκολη λύση να επιβάλλουν πρόστιμα στους φιλόζωους, αφού όπως  υποστήριξε ο ρέκτης υπουργός «πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το “παπάκι” μας για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;».

Μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, κάποιοι στην κυβέρνηση  φαίνεται ότι κατάλαβαν το χάος που προκαλούν και αποφάσισαν να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο για να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Το ερώτημα όμως με ποια κριτήρια νομοθετούν, τι μυαλό και ποια λογική κουβαλούν κάποιοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, που τυχαία βρέθηκαν να κατέχουν υπουργικούς θώκους, παραμένει.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *