Αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων

Αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων

Δήμητρα Κρουστάλλη

Στελέχη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διόρισαν τα «δικά τους παιδιά» στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αδίκως κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μείωσε την ανεργία. Για τα δικά του «παιδιά» φρόντισε υπέρ το δέον, και μάλιστα τα τοποθέτησε σε προνομιακές θέσεις με μισθούς προ κρίσης. Οπως είπε και ο Λένιν, γιατί να μην ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση και να αρκούνται στις οικονομικότερες; Διότι ταξίδι στην πρώτη θέση είναι να διορίζεσαι στην  Ελλάδα της μαύρης και της απλήρωτης εργασίας στα Ελληνικά Πετρέλαια με αμοιβές που άλλοι δεν τις βλέπουν ούτε στον ύπνο τους με μοναδικό κριτήριο τα κομματικά διαπιστευτήρια. Ολα απολύτως νόμιμα, αλλά πόσο ηθικά; 

Το μεγαλύτερο ερώτημα τίθεται για τους υπουργούς και τα τέκνα τους. Ιδίως για τον επίμονο μαχητή της διαφθοράς και της διαπλοκής Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο υιός του Πάρης προσελήφθη πριν από έναν χρόνο στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ. Ο συνηθισμένος μισθός σε αντίστοιχες θέσεις στα ΕΛΠΕ κυμαίνεται μεταξύ 33.000 και 35.000 ευρώ. Η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι υπάλληλος της Βουλής από το 2009, έτος κατά το οποίο ο πρώην αντεισαγγελέας Εφετών παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ.

Στην ίδια υπηρεσία των ΕΛΠΕ εργάζεται και ο Μάνος Χουρμούζης, γαμπρός του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως επίσης η Χριστίνα Χαλανούλη, πρώην υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ.       

Πρόσληψη μέσω εργολάβου έγινε για την Κατερίνα Τσαρουχά, κόρη της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία το 2012 μεταπήδησε από τη ΝΔ στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στα ΕΛΠΕ βρέθηκε θέση και για τη Μαρίζα Κορωνιωτάκη, κόρη του πρώην προέδρου του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη. Ο πατήρ Κορωνιωτάκης, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε διοριστεί πρόεδρος στον ΑΔΜΗΕ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη το 2015 αλλά καρατομήθηκε από τον Γιώργο Σταθάκη το 2017. Στο ενδιάμεσο προκάλεσε σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής της ΔΕΗ, Ιωάννη Μπλάνα, είχαν αυξήσει τους μισθούς τους κατά 20.000 ευρώ τον μήνα και είχαν εισπράξει αναδρομικά ύψους 200.000 ευρώ! Το θέμα έφτασε στη Βουλή από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Σκρέκα. Οταν ο κ. Σταθάκης τούς κάλεσε για εξηγήσεις, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ είπαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει και παραιτούμενοι δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα. 

Υψηλότατες αποδοχές ύψους 160.000 ευρώ τον χρόνο προβλέφθηκαν για τον Σπύρο Μιχαλακάκη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της BP Ελληνική. Στα εταιρικά έγγραφα αναγράφεται ως σύμβουλος διοίκησης.

Στα φιλόξενα ΕΛΠΕ έχουν προσληφθεί ακόμα οι: Παναγιώτης Ροδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εργάστηκε αρχικά στη Διεύθυνση Υγιείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος του ομίλου και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Research & Development καυσίμων και λιπαντικών, kαι η Σωτηρία Λιακάκη, εισηγήτρια σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, διευθύντρια Διαχείρισης Αλλαγών στο Ανθρώπινο Δυναμικό.

Επιπλέον, δύο στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (πρόκειται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ), οι Σωτήρης Πελεκάνος και Θεόφραστος Βαμβουρέλλης. Οι εργασιακές συνθήκες στα ΕΛΠΕ είναι τόσο χαλαρές που ο Θ. Σκαρμούτσος, ο οποίος προσελήφθη ως στέλεχος πωλήσεων αλλά εργάζεται ταυτόχρονα και στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ζήτησε να έχει ειδικό ωράριο ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο δουλειές, και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *