Όταν η πραγματικότητα βγάζει τη γλώσσα στους αριθμούς

Όταν η πραγματικότητα βγάζει τη γλώσσα στους αριθμούς

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν ξέρω ποιος δίνει τα στοιχεία στον πρωθυπουργό, αλλά στη Βουλή τον άφησε έκθετο και για ακόμα μια φορά τον ανέδειξε σε ανακριβή με τα στοιχεία για την ανεργία. Η οποία έχει αυξητικές τάσεις από τον Αύγουστο ήδη, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, σε αντίθεση με όσα είπε ο κ Τσίπρας! Αλλά, και η «Εργάνη» δεν έβγαλε κανένα νέο στοιχείο προχτές, όπως έδωσαν του πρωθυπουργού να πει στη Βουλή. Και όσα φρέσκα στοιχεία έχει τον διαψεύδουν.

Με λίγα λόγια, η «Εργάνη» αποτυπώνει ότι:

Οι μερικής και εκ περιτροπής εργασίας προσλήψεις είναι πολλαπλάσιες εκείνων που είναι πλήρους απασχόλησης, με αποκορύφωμα τον Νοέμβριο του 2017. Τον προηγούμενο μήνα λοιπόν, οι πλήρους απασχόλησης προσλήψεις ήταν 41,96%, οι εκ περιτροπής 14,53% και οι μερικής απασχόλησης 43,51%.

Όλα αυτά, σε αντίθεση με τις δηλώσεις Τσίπρα για πλειοψηφία των προσλήψεων πλήρους απασχόλησης επί των μερικής. Ο υποβολέας που τον πήρε στο λαιμό του, δεν του έδωσε τα στοιχεία Αυγούστου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου προφανώς!

Τα πράγματα, σύμφωνα με την «Εργάνη», ήταν ακόμα χειρότερα τον Οκτώβριο του 2017, όταν το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων (απολύσεων) ήταν -98.420! Ενώ τον Νοέμβριο ήταν -39.221!

Η «Εργάνη», όμως, μας δείχνει και κάτι ακόμα που έχουν αποκρύψει από τον πρωθυπουργό οι πονηροί σύμβουλοί του. Με αποτέλεσμα εκείνος να κατακεραυνώνει την επίσης απληροφόρητη αντιπολίτευση για εκτίναξη της ανεργίας από το 2013, ενώ οι πίνακες δείχνουν ότι η εκτίναξη έγινε τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012!

Αντίθετα, από το 2013 εμφανίζονται αυξητικές ροές μισθωτής απασχόλησης που ξεκινάνε από 113.489 το 2013 και φτάνουν σταδιακά στις 128.230 το 2017. Με τάσεις μείωσης πάλι από φέτος τον Αύγουστο!

Τα στοιχεία της «Εργάνη» ήρθε να επιβεβαιώσει χτες ο ΟΑΕΔ, που εμφάνισε αύξηση της ανεργίας τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 4,88%, δηλαδή 40.261 περισσότερους άνεργους. Κι αυτό αφορά στους εγγεγραμμένους που αναζητούν δουλειά. Γιατί οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που δεν αναζητούν δουλειά αυξήθηκαν κατά 44,83%!! Δηλαδή, υπάρχει τάση επιδοματοποίησης πληθυσμού!

Το ανησυχητικό είναι, ότι από αυτούς που ψάχνουν για δουλειά, το 57,26% είναι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο, είναι κατά 67% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας 30- 54 ετών. Δηλαδή άνθρωποι με οικογένειες. Οι πιο πολλοί απ αυτούς (78%) του Δημοτικού ή του Γυμνασίου.

Κι αυτά, αφορούν μόνο τις 900.000 που φαίνονται γραμμένοι στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι. Γιατί τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, στα οποία αποφεύγει να πλησιάσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τροφοδοτεί με fake news τον πρωθυπουργό, καταγράφει πάνω από 1.600.000 άνεργους, που προσπαθούν να επιζήσουν όπως όπως. Είτε από συγγενείς, είτε από βερεσέδια, είτε από μισομεροκάματα «της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη».

Το χειρότερο από όλα είναι, ότι μπροστά σ αυτή την πραγματικότητα που κραυγάζει για ανάγκη για νέες δουλειές και νέες θέσεις εργασίας και για προστασία των εργαζόμενων από την αυθαιρεσία εργοδοτών, η κυβέρνηση σκορπάει δισεκατομμύρια για επιδόματα της μιας μέρας και υπόσχεται μονιμοποιήσεις και νέες προσλήψεις στο δημόσιο!

Σε 11 μέρες σχεδόν όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες θα αρχίσουν να χάνουν από τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματά τους, από 30 μέχρι και 1400 ευρώ το μήνα. Από τις νέες περικοπές του τρίτου- αχρείαστου- μνημονίου που γέννησε αυτή η κυβέρνηση. Και που μπαίνουν σε εφαρμογή.

Τότε θα δούμε από πού θα πληρώνονται κάθε μήνα λογαριασμοί, δάνεια, υποχρεώσεις, ήδη δυσβάστακτες σήμερα. Και πόσοι θα προστεθούν στις πραγματικές λίστες της ανεργίας και στις «ευέλικτες μορφές εργασίας» των 250 ευρώ Βουλγαρίας, που μας πάει τρέχοντας ο κ Τσίπρας, χέρι- χέρι με τους τροϊκανούς. Που τον λατρεύουν.

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *