Fake news και κυβερνητικά παραμύθια

Fake news και κυβερνητικά παραμύθια

Κύριο άρθρο

Με τη γνωστή πλέον τακτική της μετάθεσης ευθυνών και τη μόνιμη επωδό κατά των επάρατων Μέσων Ενημέρωσης ο κ. Τσίπρας θεώρησε ότι θα αποσείσει τις δικές του ευθύνες για το θέμα των πλειστηριασμών.

Αφού άνοιξε τον ασκό του Αίολου με το κίνημα του «δεν πληρώνω», τώρα ανακάλυψε ότι το πρόβλημα που ταλανίζει το τραπεζικό σύστημα, αφορά μεγαλοοφειλέτες και μεγαλομπαταχτζήδες που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Πρωθυπουργό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτούς είναι πολύ ευρύτερο. Και βέβαια δεν ευθύνεται ο Τύπος που το αναδεικνύει, αλλά η σκληρή πραγματικότητα.

Ακόμα και η προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει και περιορισμένα όρια και ακόμα πιο περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.Το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος και οι υπουργοί του και οι τραπεζίτες που νουθετεί και κυρίως οι πολίτες που απειλούνται.

Άλλωστε τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών, που είτε από αδυναμία είτε από πρόθεση, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους δεν κινδυνεύουν μόνο από τις τράπεζες.

Όταν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν δει να γίνονται κατασχέσεις, γιατί να πειστούν από τον κ. Τσίπρα ότι το πρόβλημα είναι οι μερικές εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες και όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες που βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι…

Γνωρίζουν οι πάντες ότι το τραπεζικό σύστημα χωρίς εξυγίανση των κόκκινων δανείων δεν μπορεί ούτε να επιβιώσει, ούτε να εκπληρώσει το ρόλο του. Όσες εντολές κι αν δώσει ο κ. Τσίπρας η κατάσταση είναι δεδομένη και οι συμφωνίες που έχει αποδεχθεί και υπογράψει με τους δανειστές μας απολύτως συγκεκριμένες.

Το παραμύθι ότι για όλα φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης δεν πουλάει πια, ούτε καν στους συντρόφους του. Είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση που κάνουν οι «53» στην τελευταία διακήρυξη τους που επισημαίνουν ότι «διατυπώνεται η άποψη, ότι η κριτική στην κυβέρνηση συνιστά, κατά κάποιο τρόπο, υπονόμευσή της. Είμαστε πεισμένοι και πεισμένες για το αντίθετο. Η κριτική στάση σε πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής μόνο θετικά αποτελέσματα έχει».

Η δουλειά του Τύπου δεν είναι να χαϊδεύει τα αυτιά της εκάστοτε εξουσίας, αλλά να ασκεί κριτική, ακόμα και σκληρή για τα λάθη και τις παραλείψεις της. Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από λάθη, παραλείψεις και κολοτούμπες άλλο τίποτε…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *