Χάνουν και το τελευταίο φύλλο συκής…

Χάνουν και το τελευταίο φύλλο συκής…

Σήφης Πολυμίλης

Ηρθαν στην εξουσία μοιράζοντας αφειδώς φρούδες ελπίδες και επικαλούμενοι διαρκώς το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αγκάλιασαν ασμένως τον κ. Καμμένο, με τον οποίο άλλωστε συνέπλεαν πλήρως σε εθνολαϊκισμό και αντιμνημονιακές κορόνες. Αφού οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, με αλλεπάλληλες κυβιστήσεις υιοθέτησαν πλήρως αυτά που λίγους μήνες πριν κατακεραύνωναν, επικαλούμενοι ως άλλοθι τις αυταπάτες τους. Και βέβαια συνέχισαν χωρίς δεύτερη συζήτηση τον εναγκαλισμό με τον κ. Καμμένο, αφήνοντάς του πρόσφορο έδαφος να παίζει με κάθε λογής εξοπλιστικές μπίζνες.

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες εβδομάδες με τον μεσάζοντα ποικίλων χωρών και συμφερόντων, αποκαθηλώνουν και το τελευταίο φύλλο συκής αυτής της κυβέρνησης. Το «εμείς κάναμε λάθη, αλλά έχουμε καθαρά τα χέρια μας», που είναι το ύστατο επιχείρημά τους μετά τη μνημονιακή μετάλλαξή τους, έχει αρχίσει πλέον να τρίζει επικίνδυνα. Για αυτό, παρά το γεγονός ότι η ιστορία της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και αλλαχού ναρκοθετεί το ίδιο το μέλλον της κυβέρνησης, εμφανίζονται να τον καλύπτουν μέχρι τέλους.

Οι κάποιες, όψιμες, φωνές που εκδηλώνουν τώρα την ευαισθησία τους, επικαλούμενοι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πωλεί όπλα που έχουν στόχο μια εμφύλια σύρραξη, όπως αυτήν της Υεμένης, δεν μπορούν να αποτρέψουν τον κατήφορο. Δεν μπορούν για μια ακόμα φορά να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν ή ότι είχαν… αυταπάτες για το εμπόριο όπλων. Οι ίδιοι είχαν κάνει σημαία τους – και δικαίως – την ιστορία Τσοχατζόπουλου και των λοιπών μεσαζόντων.

Ανέχθηκαν ή επέλεξαν να συνδιαλεχθούν με μεσάζοντες με σκοτεινό παρελθόν, παρά τις προειδοποιήσεις στρατιωτικών που αρνήθηκαν να εμπλακούν σε τουλάχιστον περίεργες αγοραπωλησίες. Αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός του Αίολου και η πολιτική ζωή να βυθίζεται σε έναν κύκλο πόλωσης χωρίς όρια, την ώρα που υποτίθεται βιάζονται να χαλαρώσουν τα δεσμά επιτήρησης της χώρας.

Η ιστορία με την πώληση των όπλων, όποια εξέλιξη κι αν έχει, αποτελεί το τελευταίο στάδιο αποκαθήλωσης της όποιας αξιοπιστίας είχε απομείνει σε αυτό το ερμαφρόδιτο κυβερνητικό σχήμα. Μεγάλα λόγια, εύκολες υποσχέσεις, δήθεν ιδεολογικές  ευαισθησίες, καταρρέουν μαζί με τα πωλητήρια βομβών. Η πλήρης ταύτιση με τον κ. Καμμένο έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια ανοχής και αντοχής ακόμα κι αυτών που ήλπιζαν ότι δεν γίνεται η «πρώτη φορά Αριστερά» να αντιγράφει και να υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Δεν σώζονται όσα προπαγανδιστικά, λαϊκίστικα βίντεο κι αν φτιάξουν για να παριστάνουν τους προστάτες των φτωχών και των ταπεινωμένων…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *