Με τον τρόπο της κυβέρνησης

Με τον τρόπο της κυβέρνησης

Γιώργος Τερζής

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την «ταυτότητα» φύλου πορεύθηκε με τον μόνον τρόπο που ξέρει. Ενα ζήτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων ενός πολύ μικρού αριθμού συμπολιτών μας, και σε ένα κράτος δικαίου η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα ακόμη και ενός εκ των πολιτών της, ένα ζήτημα που έχει κριθεί σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης επεδίωξαν να το μετατρέψουν σε θρυαλλίδα πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και έντασης των σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Η αναγκαία θωράκιση των αστικών δικαιωμάτων και του τελευταίου πολίτη εργαλειοποιήθηκε στον απόλυτο βαθμό, σε μία προφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να στριμώξει τον κυβερνητικό της εταίρο (μόνον μετά τη στήριξη Τσίπρα ο κ. Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν τη διάταξη, πριν ανακρούσουν πρύμναν με αφορμή το ηλικιακό όριο των 15 ετών), την αξιωματική αντιπολίτευση και να ανοίξει ένα μέτωπο με την Εκκλησία. Ως προς την τελευταία, ισχύει, προφανώς, το ρητό «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ωστόσο είναι προφανές ότι, ύστερα από την αντιπαράθεση με την Ιερά Σύνοδο, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αναζήτησε ένα μέτρο προκειμένου να ντύσει την προοδευτική της γύμνια και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής κ. Γ. Κυρίτσης, εξ αυτών που τοποθετούνται δημοσίως όταν πρέπει να ενισχυθεί το όποιο κυβερνητικό αφήγημα, έσπευσε να απαντήσει στις θέσεις της ελλαδικής Εκκλησίας αμφισβητώντας ότι οι άνθρωποι προέρχονται από τον Αδάμ την Εύα και τους απογόνους τους. Πριν ο κ. Κυρίτσης καταπιαστεί και με τη γέννηση της Αθηνάς από το κεφάλι του Δία, μία είναι η βασική επισήμανση: Οι ρυθμίσεις προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να γίνονται σε συνθήκες πόλωσης. Κυρίως, διότι τότε είναι βέβαιο πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας όχι μόνον δεν θα σε ακολουθήσει, αλλά, ανακλαστικά, θα σταθεί απέναντι στην όποια ρύθμιση. Εν μέσω αυτών, η Νέα Δημοκρατία έπεσε κι αυτή στην παγίδα. Επιχειρώντας να διακρίνει τις τελικές προθέσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης –ο ίδιος που έχει αναλάβει το βάρος να συναντηθεί δύο φορές με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, να στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης και να αποδοκιμάσει δημοσίως βουλευτή του για άστοχες δηλώσεις περί του σεξουαλικού προσανατολισμού– άφησε τον χρόνο να κυλήσει. Και τελικά ένα θέμα ενδοκυβερνητικής ασυμφωνίας κατέστη πρόβλημα και για τη Ν.Δ. Η αξιωματική αντιπολίτευση φάνηκε να «ακούει» τις ενστάσεις μητροπολιτών, όπως μεταφέρθηκαν από τον αντιπρόεδρο Αδ. Γεωργιάδη, να εμφανίζεται αμήχανη και να καταθέτει, τελικά, μία πλήρη πρόταση που, παρά την αξία της, κατέληξε να μοιάζει με τακτική κίνηση.

Η Ν.Δ. απέφυγε στο συγκεκριμένο ζήτημα να κατευθύνει την, ούτως ή άλλως δύσκολη, δημόσια συζήτηση και, τελικά, επέτρεψε στην κυβέρνηση και να διχάσει την κοινωνία και να πανηγυρίσει γι αυτό! Εκκρεμεί, βέβαια, η ψηφοφορία για να αποκαλυφθούν πλήρως οι πληγές στο σώμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι αν οι «πανηγυρισμοί» δικαιολογούνται.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *