Κίνδυνος!

Κίνδυνος!

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν γίνονται κατασχέσεις από την εφορία, ούτε έγιναν περικοπές συντάξεων· θα βγούμε στις αγορές και μετά θα κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς… Αυτά πάνω-κάτω είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η περιβόητη κ. Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ και οι πάντες εξεπλάγησαν με το μέγεθος των ψεμάτων της. Οσοι όμως της προσάπτουν ότι ψεύδεται την αδικούν.

Αυτά τα εξωφρενικά που ισχυρίζεται είναι βεβαίως τελείως αντίθετα της πραγματικότητας· όμως η ίδια τα πιστεύει για πραγματικά. Μιλούμε, δηλαδή, για ψυχολογική διαταραχή όχι για δόλο. Το αληθινά τρομακτικό με την κ. Αυλωνίτου είναι η πλήρης άρνηση της πραγματικότητας εκ μέρους της. Και τη φρίκη ενισχύει επίσης η απόλυτη αφέλεια των ευσεβών πόθων της κ. Αυλωνίτου: Θα βγούμε στις αγορές και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. Εκείνο όμως που έκανε την παρέμβασή της εφιαλτική ήταν ο λυγμός που τρεμόπαιζε διαρκώς στη φωνή της. Σε κρατούσε σε μια ένταση ενοχλητική, να λες πότε θα ξεσπάσει. Αλλά σε τι θα ξεσπάσει; Σε κλάμα γοερό ή σε τσιρίδες; Και τι θα κάνει, θα χιμήξει στη δημοσιογράφο να τη σπαράξει ή θα αυτοτραυματισθεί;

Δεν μπορώ να πω περισσότερα για την περίπτωση της κ. Αυλωνίτου. Θα έπρεπε, πάντως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί να αποφεύγουν να την εμφανίζουν. (Ή, τέλος πάντων, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, μόνο σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές…) Λόγοι ανθρωπιστικοί το υπαγορεύουν.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *