Κυβέρνηση…διακοπών

Κυβέρνηση…διακοπών

Κύριο άρθρο

Mπορεί κατά τεκμήριο ο Αύγουστος να είναι αφιερωμένος στα “μπάνια  του λαού”, μπορεί επίσης και οι πολιτικοί να δικαιούνται και αυτοί κάποιες μέρες ανάπαυσης και περισυλλογής, αλλά αυτή η γενική χαλάρωση δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε παράλυση της δημόσιας ζωής.

Ιδιαίτερα σε μια χώρα που κουβαλά συσσωρευμένα προβλήματα που απαιτούν εγρήγορση και κυρίως αποφασιστικές παρεμβάσεις.

Με ένα δύσκολο φθινόπωρο μπροστά μας, με δεκάδες εκκρεμότητες ανοικτές για την τρίτη αξιολόγηση, θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση δεν θα είχε παραδοθεί και αυτή στη θερινή ραστώνη.

Κι όμως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι υπουργοί περί άλλα τυρβάζουν, αντί να τρέχουν να κλείσουν τα ανοικτά θέματα των τομέων αρμοδιότητας τους.

Άλλοι ασχολούνται με μικροπολιτική, άλλοι έχουν ως προτεραιότητα τις καθημερινές αρλούμπες που θα εκπέμψουν από τα social media και ελάχιστοι όπως φαίνεται ασχολούνται με τα του οίκου τους.

Το επεσήμανε και ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του Σύριζα, ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι του πετούν τη μπάλα στην εξέδρα, αντί να δίνουν λύσεις στα ανοικτά θέματα που κυνηγούν την κυβέρνηση.

Αρκετά έχει πληρώσει όμως ως τώρα η κοινωνία και η οικονομία αυτή τη χαλαρότητα, αυτό το έλλειμμα υπευθυνότητας και συνέπειας.

Η ανάπτυξη που απαιτεί τη λυδία λίθο για να αρχίσει να συνέρχεται η χώρα δεν έρχεται με διατάγματα,δηλώσεις, συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις,ούτε πολύ περισσότερο με μετάθεση των δύσκολων αποφάσεων στο μέλλον.

Η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού μηχανισμού είναι ευθύνη και υποχρέωση του πρωθυπουργού.

Όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν τα βάρη που  τους αναλογούν, όσοι …κουράστηκαν ή δεν αντέχουν να συγκρουστούν με την κομματική πελατεία τους μπορούν να πάνε για διακοπές.

Η οικονομία δεν αντέχει μια νέα παρατεταμένη διαπραγμάτευση για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

Οι όποιες θετικές εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί ως τώρα δεν πρέπει να πάνε πάλι χαμένες, γιατί κάποιοι φοβούνται ή δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *