Αριστερός φαρισαϊσμός

Αριστερός φαρισαϊσμός

Κύριο άρθρο

Είναι επιεικώς απαράδεκτο η κυβέρνηση να σιωπά επί της ουσίας για τις σοβαρότατες καταγγελίες για απελάσεις Τούρκων πολιτών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Όσο κατανοητά κι αν είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται με το καθεστώς Ερντογάν, είναι τραγικό για μια κυβέρνηση που δηλώνει αριστερή ,που υποτίθεται ότι έχει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά τη δικτατορία που το Συμβούλιο της Ευρώπης παρεμβαίνει για να εκφράσει την ανησυχία του για απελάσεις διωκόμενων εν κρυπτώ.Ζητώ έντονα από τις ελληνικές αρχές δήλωσε ο επίτροπος του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να σταματήσουν αμέσως τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους να ζητήσουν άσυλο.Την ίδια ανησυχία εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες , ενώ επιστολή στον αρμόδιο επίτροπο κ.Αβραμόπουλο έστειλε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ.

Κι όμως παρά τις καταγγελίες ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τις επιχειρήσεις που γίνονται στα σύνορα, με ομάδες κουκουλοφόρων αστυνομικών (;) . Ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος αρκείται σε μονολεκτικές διαψεύσεις που δεν πείθουν κανένα, ενώ οι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις βουλευτές του Σύριζα, σφυρίζουν αδιάφοροι.Επίσης τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη,Δικαιοσύνης και Εξωτερικών,συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Είναι ντροπή για μια χώρα που έχει ζήσει στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις,για μια αριστερά που πάντα έδινε μάχες για καταδιωκόμενους ,να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα, όπως ο αρχισυντάκτης του NοΚta ,οδηγούνται στα κάτεργα του Ερντογάν.Περισσεύει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός και απουσιάζει η αλληλεγγύη, την οποία ζητούμε μονίμως από τους άλλους, αλλά όταν πρέπει να εκδηλώσουμε τη δική μας ποιούμαι τη νήσσα.

Η Δικαιοσύνη, με μια γενναία απόφαση, έκανε το καθήκον της στην υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο.Βοήθησε προφανώς και η ευαισθησία της κοινής γνώμης και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα με πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών. Φαίνεται όμως ότι οι απειλές του Ερντογάν έχουν μεγαλύτερο βάρος για την κυβέρνηση από την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών ,την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Για μια φορά ακόμα αποδεικνύεται δυστυχώς ότι η κυβέρνηση είναι υπερήφανη στα λόγια και υποτακτική στις πράξεις…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Κλιματική κρίση; Ασ’ την γι’ αύριο

Κώστας Καλλίτσης Η ειδησεογραφία είναι πυκνή: Στις ΗΠΑ