Οι πραγματικοί «φασίστες» των σχολείων

Οι πραγματικοί «φασίστες» των σχολείων

Κατερίνα Γαλανού

Απορώ για ποιο λόγο ο εισαγγελέας πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης περίμενε παραγγελία από την υπουργό Παιδείας για να ελέγξει αν στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, παραβιάζονται οι νόμοι της ελληνικής πολιτείας. Δεν έβλεπε; Δεν άκουγε; Δεν καταλάβαινε τι γίνεται και τι θα συμβεί όταν οι ακραίοι «ιδεολόγοι» συναντηθούν με τη βλακεία και τα στυλιάρια τους;

Η υπόθεση της Σταυρούπολης καλύπτει τη μάχη που γίνεται αυτές τις μέρες να στηθεί ένα «αυθόρμητο» κύμα σχολικών καταλήψεων. Οι φίλιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν σε έναν πρωτοφανή αγώνα να πυροδοτηθεί η ένταση σε σχολεία και πανεπιστήμια. Γράφουν μέχρι και τις ανακοινώσεις με τα δήθεν αιτήματα των παιδιών σε σχολεία υπό κατάληψη, ενώ μοχλεύουν απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με πρωτοφανείς δηλώσεις κατά της αξιολόγησης.

Εκπαιδευτικός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σε σχολείο της Αθήνας με φωτοτυπίες δηλώσεων, αντίστοιχης λογικής και αισθητικής με αυτές που εμφανίζουν οι αρνητές του κορονοϊού πριν μπουν ή αφού βγουν από την εντατική. Οι καθηγητές καλούνται να υπογράψουν την «Ατομική-Συλλογική Δήλωση Αποχής από κάθε ενέργεια συνδεόμενης με τις διαδικασίες αξιολόγησης και προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου» και να κατέβουν στις απεργίες που προγραμματίζει η ΟΛΜΕ.

Διευθυντής σε σχολείο της επαρχίας έβαλε τα παιδιά να κάνουν εκλογές για τα πενταμελή συμβούλια για να μπορέσει ΠΑΜΙτης συνδικαλιστής να μιλήσει στους καθηγητές για την αποτροπή της αξιολόγησης. Μάλιστα ο διευθυντής του σχολείου προέτρεπε όλους τους καθηγητές να πάνε να τον ακούσουν. Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ενάντια στην τηλεκπαίδευση στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, δεν είναι απλώς φαιδρή. Είναι προβοκατόρικη.

Λέξη, λέξη προσπαθεί να ενεργοποιήσει την οργή των 15χρονων. Εμφανίζει τους καθηγητές τους ότι δήθεν αντιστέκονται στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και αρνούνται να «καταδώσουν» τους μαθητές τους. Σιγά μην σκοτίστηκαν. Το βασικό είναι να πετύχει το σαμποτάζ που ετοιμάζουν στην αξιολόγησή τους. Αφήνουν τους μαθητές τους, έρμαια της αμορφωσιάς τους και των πολιτικών επιδιώξεων της αριστεράς της οπισθοχώρησης που θέλει να ξανακάνει μπάχαλο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Πηγή: Liberal

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

1 Comment

 1. elias monarchist

  1982 ��������☯️����☯️������✝️������������������������������������������������
  εάν τα σχολεία είναι πολιτική
  και κόμματα και ξύλο

  τότε δεν είναι χρήσιμα
  ας μη πάει κάνεις
  θα σας μάθω εγώ εκτός σχολείου
  χρήσιμα πράγματα

  1 υπομονή του Ιώβ το πιο σημαντικό μάθημα..
  2 οι φαρισαίοι και ο λιθοβολισμος της πόρνης….που δεν έγινε τελικά λόγω του Ιησού .του μεσσια

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μπορεί να διδάξει τα παιδιά
  καλύτερα από τον Μαρξ ….Και τους αριστεριστές
  αυτοί όλο πορείες διαδηλώσεις..γκρινιάζουν
  ακόμα και με κυβέρνηση Τσίπρα
  το ΠΑΜΕ έκανε πορείες
  είναι η θρησκεία τους..

  Όπως η κανονική θρησκεία έχει λιτανεία με εικόνες
  αυτοί κάνουν διαδηλώσεις και πορείες.
  η αριστερά είναι καλτ υπό κουλτούρα και μορφή αίρεσης
  αλλά δεν έχω πρόβλημα να υπάρχει…
  Όλα καλά….
  Και εγώ έχω τον Ινδουισμό σαν δεύτερη θρησκεία….
  Είμαι χαλαρός….αναγνωρίζω τον Ιησού σαν μεσσια
  έχω πάει σε μοναστήρια επίσκεψη
  αλλά βλέπω και άλλες θρησκείες στο ίντερνετ ειδικά τον sadhguru

  ������������������������������������

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *