Η φιέστα της κορδέλας

Η φιέστα της κορδέλας

ΒΗΜΑτοδότης

Ο… Ψαλιδοχέρης Πρωθυπουργός

Βλέποντας συνεχώς τον Αλ. Τσίπρα (φωτογραφία) να κρατεί ένα ψαλίδι και να εγκαινιάζει εθνικές οδούς, έργα, ακόμα και το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν άντεξε και είπε: «Είναι Ψαλιδοχέρης Πρωθυπουργός». Το είπε σε συγκέντρωση κατοίκων της Ρόδου, με τη σημείωση ότι τόση φόρα πήρε με τα ψαλίδια ο κ. Τσίπρας που «σας ψαλίδισε μισθούς και συντάξεις». Και συνεχώς, πρόσθεσε, εμφανίζεται να εγκαινιάζει έργα… άλλων.

Ο Τσίπρας, ο Σπίρτζης και ο Ανδρέας

Αυτή τη φορά η τελετή που έλαβε χώρα στη σήραγγα της Παναγοπούλας (της Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών) ήταν σεμνή. Ούτε τραγούδια, ούτε ορχήστρες, ούτε χοροί, ούτε καν πολύς κόσμος. Ποιος ξέρει γιατί δεν πήγε… Μήπως βαρέθηκε από τα πολλά εγκαίνια που γίνονται τελευταίως ή μήπως δυσανασχετεί να βλέπει να εγκαινιάζονται έργα που τα σχεδίασαν και άρχισαν άλλοι; Ούτε όμως πολλοί υπουργοί παρέστησαν. Την παράσταση πάντως έκλεψαν ο Χρ. Σπίρτζης και το σταυρόλεξο της ονοματοδοσίας των σηράγγων. Δόθηκαν ονόματα, όπως του φιλοσόφου Διογένη (ίσως λόγω του πιθαριού όπου διέμενε), έως και οπλαρχηγών της Επανάστασης, αντιστασιακών, πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού. Ισως όμως η πιο πετυχημένη από τις επιλογές δόθηκε στη σήραγγα Αιγείρας στο όνομα του νεαρού Πάνου Μυλωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο αποτελώντας την αφορμή για τη δημιουργία ενός κινήματος της οδικής ασφάλειας. Επίσης σε μια σήραγγα (Πανόρμου) δόθηκε το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα, εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91.

Ο δρόμος της ανάπτυξης

Κατά τα άλλα ήταν καθαρά ένα σόου, όχι τόσο του Πρωθυπουργού, αλλά του Χρ. Σπίρτζη. Επιτέθηκε με δριμύτητα στις προηγούμενες κυβερνήσεις για καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων και, το σημαντικότερο, έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι και οι δύο εμπνέουν το ίδιο τον ελληνικό λαό. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Ο Πρωθυπουργός δεν άντεξε στον πειρασμό και συνέδεσε τα εγκαίνια των σηράγγων με την… αξιολόγηση λέγοντας: «Ανοίγουμε δρόμους, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία». Εάν με τα εγκαίνια ενός δρόμου που κατασκευάζεται εδώ και 40 χρόνια ανοίγει και ο δρόμος για να βγούμε από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία, τι θα πει άραγε όταν σε λίγο θα εγκαινιάσει την Ιονία οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα); Οτι θα αρχίσουμε να δανείζουμε τη Γερμανία;

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *