Το πλυντήριο του καραμανλισμού

Το πλυντήριο του καραμανλισμού

Σήφης Πολυμίλης

Επιτέλους μάθαμε ποιοι πολεμούν και υπονομεύουν λαοπρόβλητους ηγέτες όπως ο Τσίπρας και ο Καραμανλής. Δεν φταίνε η ανικανότητά τους, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η λαϊκίστικη νοοτροπία τους, η συμβολή τους στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης» κατά τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ και νυν υπουργό σύνδεσμο καραμανλισμού και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σιωπηλός επί μία οκταετία σχεδόν πρώην πρωθυπουργός ανέκτησε ξαφνικά τη λαλιά του και έσπευσε να αποκαθαρθεί από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ερμηνεύοντας όπως τον βόλευε τη δικαστική απόφαση. Ξέχασε τη δική του απολογία στη Βουλή, τη δημόσια αυτοκριτική στη ΔΕΘ το 2009, τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του μέχρι τότε έμπιστού του κ. Ρουσόπουλου, αλλά και του κ. Βουλγαράκη, το κόψιμο από τα ψηφοδέλτια των κ.κ. Δούκα και Τσιτουρίδη, και πάει λέγοντας.

Προφανώς όλα αυτά ήταν επιταγές ξένων συμφερόντων, νταβατζήδων και λοιπών συγγενών. Ξέχασε την ανταλλαγή της λίμνης με οικόπεδα-φιλέτα, ξέχασε τις παραιτήσεις εισαγγελέων που ζητούσαν να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή, ξέχασε την αρχειοθέτησή του από τον κ. Σανιδά, ξέχασε την αιφνιδιαστική προκήρυξη των εκλογών που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση ότι είχαν παραγραφεί τα αδικήματα των υπουργών του.

Είναι γεγονός ότι η ιστορία με το Βατοπαίδι είναι πταίσμα μπροστά στην καταστροφική πολιτική που ακολούθησαν ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του την περίοδο 2004-2009. Διέλυσαν κυριολεκτικά τα δημόσια οικονομικά, εκτόξευσαν το έλλειμμα στα 35 δισ., με τους χιλιάδες διορισμούς, τις τραγικές σπατάλες στην Υγεία και την ανερμάτιστη πολιτική τους. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία που δεν τόλμησε να δικαιολογήσει καν τουλάχιστον την πολιτική του και προσπαθεί να δικαιωθεί κρυπτόμενος.

Παρέλαβε μια χώρα με πολλά προβλήματα μεν, ευημερούσα δε, και παρέδωσε ένα χάος. Είναι ο μόνος πολιτικός που προσπαθεί με «διαρροές» φίλων και συνεργατών του, εκμεταλλευόμενος το βάρος του ονόματός του, να επανέλθει στο προσκήνιο ως επίδοξος σωτήρας. Σε μια χώρα που ανθούν οι θεωρίες συνωμοσίας, που την Ιστορία τη γράφουν τα κυκλώματα και οι πολιτικές παρέες, τίποτε φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *