Οι «ψεκασμένες» μηνύσεις

Οι «ψεκασμένες» μηνύσεις

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Κώστας Γιαννακίδης

Όταν θεσπίστηκε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής των ειδικών, σηκώθηκε θόρυβος. Κάποιοι σκανδαλίστηκαν, είπαν ότι το ακαταδίωκτο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη ανθρώπους που με, τις αποφάσεις τους, επηρεάζουν την υγεία μας. Αλήθεια, θα μπορούσαν και σήμερα να ισχυριστούν το ίδιο; Διότι αν έχουμε φτάσει στο σημείο να σέρνονται εκπαιδευτικοί στα αστυνομικά τμήματα και γιατροί να ψάχνουν δικηγόρο, τότε φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν μπορούσαν κάποιοι να μηνύσουν τον Τσιόδρα, τον Σύψα και τον Μαγιορκίνη.

Κάθε μέρα, λοιπόν, στο δελτίο εθνικού σουρεαλισμού καταγράφονται περιστατικά που είναι λες και έχουν βγει από φάρσα. Αρνητές του ιού ή του εμβολίου μηνύουν καθηγητές και δασκάλους, τους τραβούν στα αστυνομικά τμήματα, τους υποχρεώνουν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία για συμμετοχή τους σε παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας.

Ασθενείς covid ή συγγενείς θανόντων από την ίδια αιτία, μηνύουν γιατρούς και απαιτούν εκταφές προκειμένου να αποκαλυφθούν «οι εγκληματικές μεθοδεύσεις» που οδήγησαν τον άνθρωπο τους στον θάνατο.

Ναι, ξέρω, ζούμε σε ελεύθερη χώρα και μπορεί ο καθένας να μηνύσει οποιονδήποτε και για όποιο λόγο του κατέβει στο κεφάλι. Το θέμα είναι πώς το χειρίζονται όλο αυτό η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη. Ευτυχώς το απόγευμα της Τρίτης εκδηλώθηκε μία πρώτη παρέμβαση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η παραγγελία βάζει και φρένο στις μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών ή υγειονομικών. Διότι ναι, μπορεί η Αστυνομία να μαζεύει τον τύπο που διαμαρτύρεται στο προαύλιο, αλλά και πάλι θα δεχθεί τη μήνυση εναντίον του δασκάλου.

Η Αστυνομία συμπεριφέρεται κατά τα προβλεπόμενα: υποδέχεται τη μήνυση και ακολούθως καλεί ή μεταφέρει στο Τμήμα τον εκπαιδευτικό που δέχεται τα νομικά βέλη του αρνητή γονέα. Και αν ανάψουν τα αίματα στο προαύλιο του σχολείου, τους μαζεύει όλους στο Τμήμα όπου και γίνεται η σχετική χαρτούρα.

Δίπλα σε αυτήν την τρέλα, έχει στηθεί και μία μικρή νομική βιοτεχνία μηνύσεων και αγωγών. Υπάρχουν, δηλαδή, δικηγόροι που παροτρύνουν τους πελάτες τους να μηνύσουν εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στην παγκόσμια συνωμοσία ή αναλαμβάνουν το νομικό κομμάτι μίας εκταφής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο παππούς πήγε από covid ή από Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και οι δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας μάλλον θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τραβήξουν τα μέλη τους από αυτό το ανίερο μεροκάματο.

Και φυσικά είναι και η τηλεόραση. Όταν κάθε μέρα εμφανίζονται διάφοροι απίθανοι τύποι προκειμένου «να ακουστεί και η δική τους φωνή», η ανοησία ενισχύει τις μεταστατικές ιδιότητες.

Και κάπως έτσι, ανοίγουμε έκπληκτοι μάτια και στόμα για όσα κάνουν οι φανατικοί της άρνησης, όμως την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη τους ανέχεται, η Αστυνομία συνεργάζεται και η τηλεόραση τους δίνει πρόσβαση στη δημοσιότητα. Δεν θα πάει καλά αυτό, να το θυμηθείτε.

Πηγή: Protagon.gr

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *