30.000 «αλεξιπτωτιστές» στο Δημόσιο: Η ώρα των ποινικών διώξεων

30.000 «αλεξιπτωτιστές» στο Δημόσιο: Η ώρα των ποινικών διώξεων

Πέτρος Μακρής

Έστω και με το μεσαιωνικό συγχωροχάρτι του νόμου περί ευθύνης υπουργών – που φαίνεται να προσποιούνται πως το ξεχνούν συμπολίτευση και μέρος της αντιπολίτευσης – η ελληνική Κοινή Γνώμη περιμένει από τον πολιτικό μας κόσμο μια έμπρακτη καταδίκη και ακύρωση των περίπου 30.000 παράνομων διορισμών «αλεξιπτωτιστών» δημοσίων υπαλλήλων, στον ενάμισι χρόνο κυβερνητικής θητείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση σε επανειλημμένες πράξεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την αντιπολίτευση, αποφεύγει να δώσει αναλυτικά στοιχεία, για το όργιο της κατασπατάλησης των εισπράξεων από έμμεση και άμεση ληστρική φορολόγηση των Ελλήνων, για τη μισθοδοσία των 30.000 κατά το πλείστον αργομίσθων της «πρώτη φορά κυβέρνησης της Αριστεράς», αλλά και από τα κοινοτικά κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα ανεβάζει σε ποσό των 350 εκ.Ευρώ.

Η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι της διάχειριστικής ασωτείας, τόσο στα ποσά από τους φόρους, όσο και τις κοινοτικές ή άλλες επιχορηγήσεις, ήταν ο με διαδικασίες της «αρπαχτής» προεκλογικός διορισμός 2.500 ακόμη ατόμων, που προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στα μεσαιωνικά προσφυγικά hot spots, σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, από το προκλητικό αυτό σκάνδαλο, περιγράφονται με αδιάσειστα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. (Φαίνεται, πως κάτι άρχισε να περπατεί φυσιολογικά στην αποκαλυπτική συμπεριφορά των μέχρι προχτές υπερμάχων του… «ηθικού πλεονεκτήματος» της ψευδο – αριστερο – ακροδεξιάς συγκυβέρνησης).

Τόσο στην ερώτηση των 20 Συριζαίων βουλευτών, όσο και σε επώνυμες καταγγελίες των δημάρχων, που συνεργάζονται για τη λειτουργία των hot spots, αποκαλύπτεται ότι:

– Μόλις το 20% των «αλεξιπτωτιστών»… υπαλλήλων υποτίθεται ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα hot spots…

– Τα υπόλοιπα 80% δεν είναι ούτε κατ’ όψιν γνωστά, στους χώρους εργασίας, ή υποαπασχολούνται, σε άσχετα με την πρόσληψή τους καθήκοντα, στους δήμους (καθαριότητα, πότισμα κήπων και δενδροστοιχιών, φύλαξη κυνοκομείων γιατί όχι και ψυχαγωγία στα τοπικά ουζερί, που κατεβάζουν δημιουργικές ιδέες)…

Όμως, η πιο απρόσμενη έκπληξη σε όλο αυτό το αναμενόμενο άλλωστε όργιο φαυλοκρατικής ψευδο – αριστεροσύνης, δεν παύει να είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, από τον οποίο η ελληνική Κοινή Γνώμη θα περίμενε μια αξιοπρεπέστερη συμπεριφορά, λόγω προτέρου έντιμου βίου. Κρίμα, γιατί ο άνθρωπος απορροφήθηκε πλήρως από τα ανήθικα μειονεκτήματα της ψευδοαριστεράς. O tempora, o mores!

Και τώρα, η ώρα της «λυπητερής», ή «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο», δηλαδή τα σπασμένα της κυβερνητικής ασωτείας. Όμως πριν από τα ονόματα των κατηγορουμένων, ας αναλογιστούμε ποιοι νομιμοποιούνται στο ρόλο των κατηγόρων και με ποιες κατηγορίες αλλά και μεθόδους:

1. Οι υπ’ αριθμόν 1 κατήγοροι είναι ο ελληνικός, μαζί φυσικά με τους 27 εταίρους – λαούς της Ε.Ε., που από κοινού πληρώνουν τα σπασμένα των κυβερνητικών οικονομικών ατασθαλιών.

2. Το βάρος της απόδειξης των κατηγορουμένων πράξεων, το φέρουν αντιστοίχως, ενώπιον της ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης, η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Commission. Και προφανώς, κατηγορούμενη πράξη σε βαθμό κακουργήματος είναι η απιστία και η ασυγχώρητη παράβαση καθήκοντος.

3. Εάν δεν κινητοποιηθούν αναλόγως και οι δύο παραπάνω κατήγοροι, τότε όλη η ευρωπαϊκή συνδρομή, τινάζεται στον αέρα! Πριν απ’ όλα αυτά και η ελληνική Αντιπολίτευση και η πιστωτική Τρόικα πρέπει, με ορκωτούς λογιστές, να αναζητήσουν ευθύνες για τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Συμπέρασμα: Εάν δεν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, τότε η ελληνική μείζων αντιπολίτευση, που δεν ξεκαθαρίζει το εάν θα ματαιώσει ή όχι, μέσω της επί θύραις νέας κυβέρνησης τις 30.000 παράνομες και τυχοδιωκτικές προσλήψεις, θα βαρύνεται με την κατηγορία, ότι συνεχίζει να ανέχεται το όργιο των παράνομων και ληστρικών για την εθνική οικονομία και αξιοπρέπεια, προσλήψεων με χιλιάδες από παράσιτα και κηφήνες!

Τόσο η ΝΔ όσο και η υπό συγκρότηση ευρύτερη σοσιαλδημοκρατική παράταξη μαζί με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων οφείλουν να ξεκαθαρίσουν, με πρωτόκολλα τιμής, ότι θα ενταφιάσουν όχι μόνον στα λόγια, αλλά και με το κύρος των τιμωρητικών νομοθετικών ρυθμίσεων, το ρουσφέτι, την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία. Διαφορετικά, τα Μνημόνια της αναξιοπιστίας, θα μας μαστιγώνουν αλύπητα στον αιώνα τον άπαντα και θα είμαστε εσαεί διεθνώς δακτυλοδεικτούμενοι.

________________________

Υ.Γ.: Ο οποιοσδήποτε ενδεχόμενος ή βέβαιος δισταγμός μιας νέας κυβέρνησης για την ακύρωση της πρόσληψης των 30.000 περίπου, των προσλήψεων «αλεξιπτωτιστών», πιθανόν να υποκρύπτει την υπόνοια, ότι η νέα κυβέρνηση για λόγους ψηφοθηρικούς και δια της σιωπής της, υπόσχεται τη διατήρηση των προσλήψεων, ώστε να κρατεί τους παρανόμως διορισθέντες σε κατάσταση εκλογικής ομηρίας…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *