Παρασκευόπουλος εκτός ορίων

Παρασκευόπουλος εκτός ορίων

ΒΗΜΑτοδότης

Κάτι δεν πάει καλά με τον Νίκο Παρασκευόπουλο (φωτογραφία) και γενικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις του με τους χρυσαυγίτες νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού. Η δήλωσή του, ότι πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς τον εκδημοκρατισμό, δεν προκάλεσε μόνον θυελλώδεις αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα (ακόμη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά αύξησε και τη θρασύτητα του εθνικιστικού αυτού μορφώματος (υπόδικο για εγκληματικές πράξεις), που έφτασε στο σημείο μέλη του (ανάμεσά τους και τρεις βουλευτές) να εισβάλουν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου διεξαγόταν η συζήτηση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και αποκλείοντας το κτίριο. Με την αστυνομία να μένει ατάραχη…

Αλλά γιατί να μη διαθέτουν τέτοιο θράσος οι χρυσαυγίτες; Δεν πήγαν τις προάλλες μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ (αλλά, να μην το ξεχνάμε, και με βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων) στο Καστελόριζο, όπου κατέθεσαν στεφάνι, συνομίλησαν με στρατιώτες, συνέφαγαν όλοι μαζί, συναγελάστηκαν και έψαλαν τον εθνικό ύμνο; Το θράσος τους έφτασε σε σημείο που ακόμη και στον Νίκο Παρασκευόπουλο, που επιχείρησε με τις δηλώσεις του να τους νομιμοποιήσει, επιτέθηκαν φραστικά λέγοντάς του: «Εκδημοκρατισμό χρειάζεται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που αποκλείει και καταδιώκει τη Χρυσή Αυγή με τον πιο άθλιο τρόπο». Και κάτι ακόμα. Τελευταίως έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας και τα… μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου του εθνικιστικού αυτού κόμματος, κρατώντας γιγαντιαίες τις σημαίες με τον μαίανδρο και ρίχνοντας χαρτάκια με συνθήματα κατά των… πλειστηριασμών.

Οσον αφορά τον ίδιο τον κ. Παρασκευόπουλο, θα πρέπει να σας πω ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης είχε προκαλέσει την μήνιν και των δικαστικών και της Αστυνομίας με τη νοοτροπία του να «αδειάσει» τις φυλακές. Κατάδικοι με βαριές καταδικαστικές αποφάσεις αποφυλακίζονταν, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, να αυξηθεί η εγκληματικότητα, αφού πολλοί από αυτούς ξαναγύρισαν στις φυλακές μετά από εγκληματικές πράξεις που διέπρατταν. Ισως αργά ο κ. Παρασκευόπουλος επιχείρησε τη Δευτέρα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί Χρυσής Αυγής, λέγοντας (το συνηθισμένο όταν ένας πολιτικός κάνει γκάφα) ότι παρερμηνεύτηκαν και ετοιμάζεται για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Λύκοι και μέλισσες». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα πάνε στην παρουσίαση, όπως έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *