Ο επίλογος μιας βρώμικης συκοφαντίας

Ο επίλογος μιας βρώμικης συκοφαντίας

Πάσχος Μανδραβέλης

Πολύ πριν ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος συλληφθεί για σωρεία εκβιασμών είχε δημοσιεύσει μια λίστα εκδοτών και δημοσιογράφων που δήθεν παρακολουθούσαν σεμινάρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να «κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του Μνημονίου» («Ακρόπολη» 17.5.2015). Το δημοσίευμα ήταν συνέχεια της λάσπης που πέταξε στον ανεμιστήρα ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης (στις αλήστου μνήμης συνεδριάσεις της Επιτροπής για το Χρέος της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου) για κάποια «σου ’πα, μου ’πες» που είχε ακούσει γενικώς και αορίστως στην Ουάσιγκτον.

Η λίστα φαινόταν από μακριά ότι ήταν πλαστή. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι δεν υπήρχε το παραμικρό τεκμήριο, αλλά και το γεγονός ότι στα σεμινάρια υποτίθεται συμμετείχαν και υπερήλικοι εκδότες μεγάλων εφημερίδων, λες και δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν. Η λάσπη που ξεκίνησε από τον κ. Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Κωνσταντοπούλου, ανακυκλώθηκε δεόντως, με τίτλους του στυλ «να οι γερμανοτσολιάδες του ΔΝΤ», «ποιους πλήρωνε το ΔΝΤ για να κάνουν μνημονιακή προπαγάνδα» και άλλα τέτοια χυδαία. Μάλιστα, ο διαδικτυακός τόπος του γελωτοποιού κ. Λάκη Λαζόπουλου –ο οποίος εσχάτως ανησυχεί για το «ηλεκτρονικό μπούλινγκ»– έδωσε βήμα στον εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκο, για να διευκρινίσει ότι «Εμείς ως εφημερίδα οφείλουμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κατ’ επέκταση το εθνικό συμφέρον και να αναδείξουμε όλες τις παραμέτρους της γκεμπελίστικης μνημονιακής βρόμικης επικοινωνιακής προπαγάνδας, η οποία μέσω των φερέφωνών της καλλιέργησε κλίμα φόβου στον ελληνικό λαό την περίοδο της ψήφου των μνημονίων από το ελληνικό κοινοβούλιο και την ενεργοποίηση αντισυνταγματικών νόμων, οι οποίοι αντίκεινται στην ελευθερία του ατόμου» («Σάλος με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τα “σεμινάρια” του ΔΝΤ» altsantiri.gr 16.7.2015). Να σημειώσουμε εδώ ότι στον τίτλο η λέξη «σεμινάρια» ήταν σε εισαγωγικά και όχι η λέξη «παρακολουθούσαν».

Ο καιρός πέρασε, ο εκδότης της Ακρόπολης σκοτώθηκε σε τροχαίο αφού όμως είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης επιβραβεύτηκε δεόντως για την πίστη του στην «ελπίδα που έρχεται»· κατέληξε διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου (που από τις δηλώσεις της τότε φαίνεται ότι δεν είχε καν καταλάβει τη γραμμή του ΔΝΤ για το χρέος) κατέληξε στα αζήτητα της πολιτικής και ο κ. Λαζόπουλος άρχισε να καταγγέλλει στην εκπομπή του κ. Θέμου Αναστασιάδη ότι «η καινούργια δουλειά είναι υβριστής διαδικτύου…» και ότι «υπάρχει ένας στρατός πληρωμένος από κόμματα και επιχειρηματίες… στρατιές δολοφόνων που λειτουργούν επί πληρωμή».

Εν τω μεταξύ, κάποιοι από τους δημοσιογράφους που σπιλώθηκαν ότι χρηματίστηκαν («Πολλά δισ. ευρώ(!) στην υπηρεσία των μνημονιακών δημοσιογράφων» ήταν ο τίτλος) προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Ο επίλογος της θλιβερής ιστορίας λάσπης άρχισε να γράφεται από χθες: «Σε 10 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση, καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά ο υπεύθυνος της εφημερίδας “Ακρόπολις” για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα περί παρακολούθησης σεμιναρίων από το ΔΝΤ». Επεται η εκδίκαση και άλλων μηνύσεων…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *