Μόνος θεσμός ο λαϊκισμός…

Μόνος θεσμός ο λαϊκισμός…

Σήφης Πολυμίλης

Πίσω από το δακρύβρεχτο διάγγελμα α λα Μάρθα Βούρτση της κυβερνητικής εκπροσώπου μετά την απόφαση-καταπέλτη του ΣτΕ, κρυβόταν το πραγματικό πρόσωπο της αριστερής μας κυβέρνησης. Η αλαζονεία της  εξουσίας και ο θεσμικός κατήφορος σε όλο τους το… μεγαλείο. Από τη μια η αθώα μας κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, από την άλλη η υποταγμένη στα συμφέροντα και στα μνημόνια Δικαιοσύνη που δεν σκέφτεται τα παιδάκια που δεν θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς!

Μόνος θεσμός ο λαϊκισμός, για να παραφράσουμε μια άλλη ρήση από παλαιές, ένδοξες αλλά και εξίσου ταραγμένες, εποχές… Η λαϊκή δημοκρατία δηλαδή, παλιό απωθημένο της ελληνικής Αριστεράς, απέναντι στη «διεφθαρμένη» αστική δημοκρατία. Η ανεξέλεγκτη εξουσία του αυθέντη αρχηγού που δεν αντέχει τον έλεγχο από τους θεσμούς μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ποια διάκριση των εξουσιών, ποιο Σύνταγμα όταν αποφασίζει και διατάσσει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοι του Μαξίμου…

Δεν είναι προφανώς η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση επιτίθεται στη Δικαιοσύνη επειδή δεν τις αρέσουν οι αποφάσεις της. Αλλά η αμετροέπεια και η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνιμη δυσανεξία απέναντι σε κάθε θεσμό που δεν τους βολεύει και η διαρκής προσπάθεια ελέγχου με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που του επιτάσσει ο ρόλος του. Να ελέγξει αν μια απόφαση της εξουσίας αντίκειται στο Σύνταγμα, αν ο περιβόητος νόμος Παππά αποτελούσε αυθαίρετο συνταγματικό περιορισμό των αρμοδιοτήτων της Βουλής.

Το Σύνταγμα και οι νόμοι όμως για τους Συριζαίους, όπως λέει και ο όψιμος λαϊκός αγωνιστής Λάκης, είναι δημιουργήματα της σάπιας Μεταπολίτευσης που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των νέων αριστερόστροφων πολιτικών Τσίπρα… Γι’ αυτό πρέπει να τους υπονομεύσουν, να τους κατεδαφίσουν. Γι’ αυτό και οι κραυγές των διάφορων Πολάκηδων δεν είναι συγκυριακές εξάρσεις αλλά αποτελούν κυρίαρχες αντιλήψεις της ριζοσπαστικής μας, εξουσιαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Παππάς δεν στοχοποίησε μόνος του τα μέσα ενημέρωσης, ούτε νομοθέτησε μόνο μετά των κ.κ. Μαντζουράνη και Δρόσου. Είχε την πλήρη υποστήριξη του κ. Τσίπρα αλλά και του συνόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το όραμα της λαϊκής δημοκρατίας και η απέχθεια σε κάθε είδους θεσμό είναι βαθιά ριζωμένα στο ιδεολογικό DNA τους, όσο κι αν προσπαθούν διάφοροι να τους μετατρέψουν σε σοσιαλδημοκράτες…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *