Το Συνέδριο “σκότωσε” τον ανασχηματισμό

Το Συνέδριο “σκότωσε” τον ανασχηματισμό

Βασίλης Χιώτης

Ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κυβερνητικό ανασχηματισμό. “Η κυβέρνηση χρειάζεται διορθώσεις” είπε.

Κι όλοι μας καταλάβαμε, οτι ήρθε η ώρα να τα μαζεύουν οι υπουργοί, που με την συμπεριφορά τους εξόργισαν την κοινή γνώμη και φόρτωσαν την κυβέρνηση με αδικαιολόγητο πολιτικό κόστος.

Ξημέρωσε όμως η Κυριακή, για να μας αποδείξει οτι είχαμε καταλάβει λάθος…

Ο Αλέξης Τσίπρας που προφανώς γνώριζε τις διακινούμενες λίστες και τα ονόματα που θα καταλάμβαναν τις πρώτες θέσεις στη νέα Κεντρική Επιτροπή, διέψευσε τον εαυτό του, λέγοντας οτι ο ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει.

Και μετά ήλθαν και τα αποτελέσματα για να επιβεβαιώσουν οτι αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό, το θεωρούν παράλογο οι κομματικοί παράγοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Φίλης, Πολλάκης, Σκουρλέτης κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των συνέδρων, ενώ πολύ ψηλά εξελέγησαν επίσης Δρίτσας, Γεροβασίλη και Φωτίου.

Οι υπουργοί που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των δημοσκοπήσεων, λόγω της τυφλής συγκρουσιακής λογικής που υιοθετούν στον δημόσιο λόγο τους, αλλά και της ανυπαρξίας έργου στα υπουργεία τους, θεωρούνται ήρωες από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο υπουργός που ανάγκασε μέχρι και τον πρωθυπουργό να τον αποδοκιμάσει για τις θέσεις που εκφράζει για την Εκκλησία, έχασε μόλις για τέσσερις ψήφους την πρώτη θέση!

Ο υπουργός που δηλώνει οτι μπορεί “να θάψει δημοσιογράφους” και που αλλάζει τις λίστες των προσλήψεων στα νοσοκομεία κατά την βούλησή του, πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα.

Οι υπουργοί που δηλώνουν αντίθετοι με τις αποκρατικοποιήσεις που υπέγραψε ο αρχηγός τους και κάνουν οτι μπορούν για να τις υπονομεύσουν, επιβραβεύονται από το συνέδριο του κόμματος. Κι απαιτούν να παραμείνουν στην θέση τους, όπως έχει ήδη “διατάξει” νωρίτερα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Γιατί λοιπόν να θέλει ακόμα να κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός;

Ή θα πρέπει τώρα να αποδοκιμάσει τις προτιμήσεις της κομματικής του βάσης, ή θα πρέπει να τις αποδεχθεί και να μην αγγίξει τρίχα από τα στελέχη του που ο ίδιος φωτογράφισε ως ανεπιθύμητα.

Διότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να υποστηρίζει οτι “ακούει τον σφυγμό της κοινωνίας”, αλλά το συνέδριο του κόμματος που τον επανεξέλεξε με ποσοστό 93% του έστειλε ένα ισχυρότατο μήνυμα:

“Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία. Μας ενδιαφέρει μόνο το μέλλον των στελεχών μας που ξεκινήσαμε μαζί πριν από χρόνια. Μας ενδιαφέρει η μετωπική σύγκρουση με ΜΜΕ, Τράπεζες και δανειστές κι ας διαλυθεί η χώρα”.

Κι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πολλάκη, στον Φίλη και στον Σκουρλέτη, προβάλλοντάς τους, ως τους ασυμβίβαστους μαχητές που θα πρέπει να έχει στην πρώτη γραμμή της η κυβέρνηση.

Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε το συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πρόκειται για ένα κόμμα που αδιαφορεί για τους νόμους, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, το κοινωνικό σύνολο.

Ενδιαφέρεται μόνο για το καλό της μικρής παρέας που ξεκίνησε κάποτε από το 3% και εκπόρθησε όλα τα οχυρά της εξουσίας.

Δεν πρόκειται να παραδεχθούν ποτέ, οτι μπορεί κάπου, να έκαναν λάθος. Δεν αναγνωρίζουν στον συνομιλητή τους το δικαίωμα της κριτικής, διότι το θεωρούν αποκλειστικό τους προνόμιο.

Ακόμη κι όταν συνομιλούν με τον αρχηγό τους…

Πηγή: Protothema Blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *