Διεθνώς αναξιόπιστοι!

Διεθνώς αναξιόπιστοι!

του Πέτρου Μακρή

Η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του αστικού δικαίου, σε όλες τις ευνομούμενες χώρες του κόσμου.

Οι αρχές αυτές καταπατούνται κατάφωρα από την παρούσα ελληνική κυβέρνηση στην συμπεριφορά της, προς τους περισσότερους Έλληνες και ξένους συναλλασσομένους, με αποτέλεσμα, το ιδιότυπο αντιδημοκρατικό καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να στιγματίζει τη χώρα μας, διεθνώς, ως αναξιόπιστη αλλά και αναξιόχρεη.

Αποτέλεσμα αυτού του στιγματισμού είναι η δυσπιστία όλων των υποψήφιων επενδυτών, αλλά και η διαρκής σκλήρυνση της στάσης των πιστωτών μας (ΔΝΤ, Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, Eurogroup), έναντι της αφερέγγυας κυβέρνησης Παναλέξη. Συνακόλουθο αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας, η διεθνής απομόνωσή μας…

Ο Αλέξης Τσίπρας, για να σπάσει αυτό τον πάγο, προσπαθεί εναγωνίως να κατευνάσει την ελληνική κοινή γνώμη, με τα πολυδάπανα αναποτελε-σματικά και θεατρικής έμπνευσης ταξίδια του κυβερνητικού του τουρισμού. Στα fora των διεθνών συναντήσεων, δεν τολμά να επιβάλλει όρους ευμενέστερης δανειακής μεταχείρισης, αλλά με ανεξήγητο και διόλου μη πειστικό πείσμα, ζητεί την ελεημοσύνη της «πολιτικής λύσης» του ελληνικού χρέους, προκαλώντας έτσι τη θυμηδία των ξένων αντιπροσωπειών αλλά και την υπόμνηση, εκ μέρους τους, ότι με την ανόητη και αντισυμβατική πολιτικοποίηση των οφειλών μας (!) δεν θα πετύχει τη διαγραφή του χρέους.

Με πομπώδεις εκφράσεις, ότι η υπό το σκήπτρον των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ελλάδα, εγγυάται τη διεθνή ειρήνη και την σταθερότητα στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, δίνει την ψευδέστατη εντύπωση στα εκατομμύρια των πενόμενων Ελλήνων, ότι θα πετύχει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ, που ήταν και το φιλί ζωής στην κατεστραμμένη χώρα μας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Εμφυλιοπολεμική τραγωδία. Ατυχώς, αυτό το οικονομικό φιλί ζωής αμαυρώθηκε από αρκετές κακοδιαχειρίσεις και καταχρήσεις των τότε κυβερνήσεων. Ίσως και για τον λόγο αυτό, οι γνώστες των χρονικών αυτών δεν αποτολμούν σήμερα παρόμοιες γενναιοδωρίες…

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι Ν. Παππάς και Αλ. Φλαμπουράρης, που συνθέτουν την καθεστωτική τριανδρία του ψευδεπίγραφου ριζοσπαστικού, αλλά στην ουσία ολιγαρχικού καθεστώτος, αντί να εγκαταλείπουν σταδιακά τον αυτοκαταρρεύσαντα ολιγαρχικό παλαιο-κομμουνιστικό κρατισμό του 20ού αιώνα, απεναντίας τον εντείνουν.

Έτσι έχουν μετατρέψει την κυβέρνησή τους σ’ ένα πολυδάπανο και χρηματοβόρο υδροκέφαλο χωρίς εγκέφαλο. Ενδεικτικά αναφέρω: 36 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και 61 γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι γίνεται εάν προστεθούν σ’ αυτούς και χιλιάδες αργόσχολοι και αργόμισθοι των υπουργείων, αλλά και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) όπου μπαίνουν καθημερινά από το παράθυρο… τάγματα αργόμισθων «ημετέρων».

Όλα αυτά αποκαλύπτονται καθημερινά, με αδιάσειστα στοιχεία, από τα τηλεοπτικά κανάλια Sky, Star και Alpha. Από αυτές τις τρεις επάλξεις πληροφόρησης, που το κυβερνητικό επιτελείο ολιγαρχικής προπαγάνδας τις απειλεί με μαύρο, για να βυθιστεί η Ελλάδα όχι μόνο στη φτώχεια και τον κατατρεγμό αλλά και στον καθεστωτικό σκοταδισμό!

Και ώ της κυβερνητικής αθεράπευτης ανοησίας! Ενώ σχεδόν όλες οι μεγάλης κυκλοφορίας ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, μαζί με τα  πρακτορεία ειδήσεων και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, βοούν για τον τυχοδιωκτικό διαγωνισμό για τα 4 κανάλια και για τους απένταρους και χρυσοπληρωμένους από την Τράπεζα Αττικής επίδοξους παράνομους «καναλάρχες»-αχυρανθρώπους, η ανεκδιήγητη κομπανία Ν. Παππάς, Αλ. Τσίπρας, Ελ. Κρέτσος, Όλγα Γεροβασίλη και Χρ. Σπίρτζης επαληθεύουν με την απάθειά τους το ειρωνικό γνωμικό: «Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν» ή επί το λαϊκότερον: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Βασίλω χτενίζεται…»

Και μετά τις αλχημικές αυτές απάτες, ο πρωθυπουργός μας συνεχίζει να παίζει το χαρτί του «χαϊδεμένου παιδιού» του πολιτικώς κλυδωνιζόμενου Φρανσουά Ολάντ, σε ρόλο γλάστρας στις συνόδους του Ευρωσοσιαλιστικού μετώπου. O tempora, o mores. Ω καιροί, ώ ήθη!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *