Ήταν κάποτε μια “παρέα” φίλων του ΠΑΣΟΚ

Ήταν κάποτε μια “παρέα” φίλων του ΠΑΣΟΚ

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

1ος ο εργολάβος Καλογρίτσας, δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, φίλος του Άκη και του Γιαννόπουλου, συνέταιρος του Λαλιώτη στην GPO (εταιρεία δημοσκοπήσεων), εκδότης της “Πρώτης” για λογαριασμό του ΚΚΕ (για αυτό και ο γιός του πήρε τ’ όνομα Βλαδίμηρος – από τον Λένιν).

2ος ο κουμπάρος του Καλογρίτσα εργολαβομηχανικός Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ με την ΠΑΣΚΕ.

3ος ο δικηγόρος Ματζουράνης, προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Κοσκωτά, γραμματέας του Υπ. Συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ.

4ος ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ρουμελιώτης, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά και

5ος ο καθηγητής ΑΕΙ Δουληγέρης, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ σε ΙΚΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) κ.α.

Όλοι αυτοί,όταν το σκάφος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να μπάζει νερά, έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε τώρα κάτι συμπτώσεις.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζης το καλοκαίρι στα μουλωχτά περνάει μια διάταξη η οποία καταργεί το ασυμβίβαστο εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη. Αμέσως μετά ο κουμπάρος του εργολάβος Καλογρίτσας (που έχει αγοράσει την τεχνική εταιρεία του Τσίπρα, είναι κουμπάρος του Καμμένου και Συριζαίος), κάνει αίτηση για άδεια καναλιού. Ο Καλογρίτσας καταθέτει εκπρόθεσμα εγγυητική 3 εκατ για το διαγωνισμό και ο Ματζουράνης που είναι υπεύθυνος νομικός σύμβουλος του διαγωνισμού, την αποδέχεται. Η εγγυητική είναι της Τράπεζας Αττικής, η οποία είναι η μοναδική που δεν υπόκειται σε έλεγχο του ΤΧΣ, αλλά ελέγχεται από την κυβέρνηση. Ο Καλογρίτσας παίρνει άδεια, αλλά δεν έχει το ρευστό όχι μόνο για το σύνολο του ποσού (52,6 εκατ) αλλά ούτε για την πρώτη δόση (17,5 εκατ). Ο Δουληγέρης που είναι υπεύθυνος ελέγχου πόθεν έσχες αν και άσχετος με τα οικονομικά, αποδέχεται κάτι διεκδικούμενα βοσκοτόπια στην Ιθάκη που ανήκουν σ’ ένα φίλο του Καλογρίτσα, τα οποία θα βάλει λέει εγγύηση ο Καλογρίτσας για να δανειστεί από την Τράπεζα Αττικής.

Η κυβέρνηση διορίζει σ’ αυτή την Τράπεζα τον Ρουμελιώτη που θα εγκρίνει το δάνειο, εκτιμώντας τη αξία των βοσκοτόπων σαν να ήταν οικόπεδα στο Κολωνάκι. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Στουρνάρας όμως δεν εγκρίνει το διορισμό Ρουμελιώτη και την ίδια μέρα ο εισαγγελέας πάει σπίτι του για έρευνα για μια παλιά υπόθεση της γυναίκας του. Ο Στουρνάρας δεν μάσησε όμως, όχι απλά αποκεφάλισε την τράπεζα, αλλά έστειλε το φάκελο με τις χορηγήσεις (του Καλογρίτσα) στον Εισαγγελέα.

Παράλληλα ο Καλογρίτσας είχε πάρει δάνει 15 εκ. ένα μήνα πριν τον διαγωνισμό, με τα οποία πλήρωσε ο γιός του την εφορία (3εκ) και έβαλε και άλλα 3 για την εγγυητική.

Ενώ το “βοσκοτόπι” περιλαμβάνει καταπατηθείσες εκτάσεις που διεκδικούν μεταξύ των άλλων και ο δήμος, ο φίλος που το “προσέφερε” έχει 2 πληρεξούσια νεκρών ιδιοκτητών, καθώς και υποθήκη στο βοσκοτόπι για 1εκ. στην Λαϊκή (σήμερα Alpha), που όμως δεν το πληρώνει και το 1 έγινε 1,7 εκ. Στην ουσία δεν του το χάρισε, απλά ο Καλογρίτσας θα το έβαζε υποθήκη για πολύ περισσότερα, και θα πλήρωνε το 1-1,7 στην Alpha ενώ το βοσκοτόπι δεν αξίζει τόσα…

Και έτσι ο Σύριζα παραλίγο και θα είχε κανάλι, κι εσύ μαλάκα Έλληνα πιστεύεις ότι ο Σύριζα είναι το νέο που θα σε σώσει από την διαπλοκή…

Πηγή: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *