Στο δρόμο που χάραξε ο Σώρρας!

Στο δρόμο που χάραξε ο Σώρρας!

του Νότη Παπαδόπουλου  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βρει λύση για την χρεοκοπία Μαρινόπουλου πιέζοντας τις τράπεζες να δανείσουν  κι άλλα χρήματα (πάνω από 300 εκατομμύρια) στην εξαγορά της επιχείρησης από τον Σκλαβενίτη ζητώντας του μάλιστα να βάλει πλάτη  στην επένδυση για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι 10.000 εργαζόμενοι και να μην υποστούν ζημιές εκατοντάδες προμηθευτές. Λογικό.

Πριν από την λύση με Σκλαβενίτη ο Μαρινόπουλος χρωστούσε στις τράπεζες περίπου  500 εκατομμύρια ευρω σε δάνεια,  στους προμηθευτές του περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ και  σε ασφαλιστικά ταμεία ,στο κράτος σε εργαζόμενους κλπ. περίπου 100 εκατομμύρια ευρω! Συνολικά δηλαδή μία μαύρη τρύπα σχεδόν 1,3 δισ ευρω!

Στον αντίποδα ,όλα τα ΜΜΕ μαζί (κανάλια, εφημερίδες , ραδιόφωνα , περιοδικά ) χρωστούν 800 εκατομμύρια ευρώ ,τα περισσότερα από τα οποία εξυπηρετούνται .Τα οποία ,όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει υπερβολικά πολλά αφού έχει την βολική θεωρία Πολάκη ότι για όλα τα κακά του τόπου φταίνε τα “βοθροκάναλα της διαπλοκής” που εξασφάλιζαν ευκολότερο δανεισμό από τις τράπεζες .

Γι αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και να καλέσει όλους τους καναλάρχες- εκδότες να καταθέσουν. Δεν έκανε ,όμως, εξεταστική για την υπόθεση Μαρινόπουλου .Ούτε για τα κόκκινα δάνεια όλων των ελληνικών  επιχειρήσεων τα οποία ξεπερνούν πλέον τα  11Ο δισ ευρω!  

Και βέβαια σε αντίθεση με την περίπτωση Μαρινόπουλου όπου η κυβέρνηση έσπευσε να βρει λύση για τους  εργαζόμενους ,στην περίπτωση των καναλιών που κλείνουν σε 90 μέρες -λόγω της αυθαίρετης απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κανάλια πρέπει να είναι τέσσερα – δεν υπάρχει καμία συζήτηση . Αν και αυτοί που θα χάσουν την δουλειά του μπορεί να φτάσουν και τους 2000 !

Α όλα κι όλα. Άλλο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαϊκισμό που κουβαλάει , οι εργαζόμενοι σε Σούπερ Μάρκετ κι άλλο οι μισητοί δημοσιογράφοι.

Γι αυτό εξάλλου  η κυβέρνηση αρνήθηκε να ακολουθήσει τη λογική των ξένων κρατών  και να βάλει συγκεκριμένα κριτήρια για να πάρει κανείς τηλεοπτική άδεια ( φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα , πρότερος έντιμος βίος, σχέση με το αντικείμενο και βέβαια παράβολο π.χ. 20 εκατομμυρίων ευρω) και να αναθέσει στο ΕΣΡ να δώσει τις άδειες .

Προτίμησε  την ταπεινωτική διαδικασία της τυφλής δημοπρασίας  χωρίς κριτήρια η οποία γέννησε τηλεοπτικά τέρατα . Και έφερε το  απίθανο αυτό αποτέλεσμα ένα κανάλι να τιμάται περισσότερο από την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ! Και το ανήκουστο ο ένας  επιχειρηματίας να έχει πληρώσει 45 εκατομμύρια ευρώ για μια άδεια κι άλλος 75 εκατομμύρια ευρώ !

Και ενώ θα μπορούσε χωρίς δημοπρασίας να βγάλει το κράτος π.χ. 240 εκατομμύρια ευρώ από 12 κανάλια   προτίμησε να βγάλει τα ίδια λεφτά από τέσσερα κανάλια αδιαφορώντας για τον αριθμό των εργαζομένων στα  ΜΜΕ αλλά εμφανίζοντας τον Πρωθυπουργό να κάνει καψώνι στους ισχυρότερους επιχειρηματίες του τόπου!

Τι σημασία έχει, όμως, αν υπάρχει κίνδυνος  η δημοπρασία Παππά να κηρυχθεί παράνομη και να ακυρωθεί σε λίγους μήνες από τα δικαστήρια (εθνικά ή κοινοτικά).

Σημασία έχει ότι θα  επιτρέψει  την επόμενη βδομάδα στον Πρωθυπουργό -που κορόιδεψε και έκανε φτωχότερους όλους του Έλληνες τα δυο τελευταία χρόνια ,αντίθετα απ όσα υποσχέθηκε- να εμφανισθεί κυρίαρχος και ηγετικός  στη ΔΕΘ – μπας και  κερδίσει τις εντυπώσεις παρά την  δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Δεν είναι και λίγο. Ιδιαίτερα για ένα λαό που ζει για το παραμύθι. Και ελπίζει να του πληρώσει τα χρέη του ένας ουρανοκατέβατος Σώρρας!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *