Εύγε στην ΕΣΗΕΑ!

Εύγε στην ΕΣΗΕΑ!

του Πέτρου Μακρή

Δεν έτρεφα καμιά αμφιβολία, για την έστω και καθυστερημένη, αποστομωτική απάντηση του ιστορικού μας σωματείου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που αντιπροσωπεύει τους περισσότερους δημοσιογράφους της χώρας μας.

Μια απάντηση λοιπόν, στις κατά συρροήν παραβιάσεις του Συντάγματος, από το κυβερνών καπετανάτο του αυτόκλητου και manu military(1) εθνο-κομματικού «καναλάρχη» Νίκου Παππά… (Γιατί άραγε του έχουν κολλήσει και το παρατσούκλι «αρχιμανδρίτης». Μήπως για ενδεχόμενη όψιμη προσχώρησή του και στη …θεοκρατία;)

Επιλέγω, από τη μακρά ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, δύο φράσεις-κλειδιά. Δύο φράσεις επιγράμματα: «Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν μπαίνει σε δημοπρασία». «Η αδειοδότηση των καναλιών γίνεται με όρους κακοστημένου ριάλιτι».

Αξίζει μια προσεκτική εν τω συνόλω μελέτη της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ,(2) με την οποίαν μπαίνει τελεία και παύλα στο «εδώ Παππάς-εκεί Παππάς». Και καιρός είναι οι «Παπατζήδες» (Γκρουπιέρηδες, αβανταδόροι και τσιλιαδόροι του υπό κυβερνητικήν κηδεμονίαν ραδιοτηλεοπτικού χώρου), να μαζεύουν σιγά-σιγά τις σημαδεμένες τράπουλες του «στημένου παιχνιδιού» μαζί με τα καβαλέτα και τους ταβλάδες και να εξαφανιστούν, συναποκομίζοντας ενδεχομένως και τα λύτρα της συμμετοχής, στο αλλά Big Brother παιχνίδι της Φωλιάς του Κούκου, στην οδό Πάντου της Καλλιθέας.

Όμως προηγουμένως, ας καλέσουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για να τους ζητήσουν δημοσία συγνώμη, για τον παραγκωνισμό τους και την υποκλοπή των αρμοδιοτήτων του, για την αδειοδότηση και λειτουργία των καναλιών.

Και τώρα, λίγα λόγια για τον χειρισμό του θέματος από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ενώ εξήγγειλε ότι θ’ ακυρώσει τη διαδικασία της λάθρα αδειοδότησης των καναλιών και μάλιστα σε αναδόχους δημοσίων έργων ή κουμπάρους υπουργών και όλα αυτά με παράκαμψη του αρμοδίου ΕΣΡ, την υστάτη στιγμή αυτών των παρανομιών, «τα μαζεύει» και εξαγγέλλει, όταν αναλάβει την πρωθυπουργία, την αλλαγή μόνον του νομικού καθεστώτος του Νικ. Παππά, επί το δημοκρατικότερον. Η υπαναχώρηση αυτή του Κυριάκου θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν απειλούσε την ακύρωση της δημοπρασίας κατά την εξαγγελία της.

Με άλλα λόγια, οι τυχόν παρανόμως αδειοδοτούμενοι, από τον «αρχιμανδρίτη» υποψήφιοι καναλάρχες, δεν θα πειραχτούν από μια νέα κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη. Και αυτό μας παραπέμπει σε μια από τις παροιμιώδεις φράσεις και μάλιστα σε λόγιο γλωσσικό στυλ του Εμμανουήλ Ροϊδη: «Ήλθεν εις κοινωνίαν γάμου ούσα… μερικώς παρθένος…».

1. Χρησιμοποιώ την έκφραση manu military (δια στρατιωτικής χειρός ή βίας) διότι το Οργουελικό κτίριο των εγκλείστων υποψήφιων καναλαρχών, τελεί υπό στενή πολιορκία ενστόλων αστυνομικών…



2.  Οι ενδιαφερόμενοι ας μελετήσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πληκτρολογώντας στο P.C. τις λέξεις: ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωση για τις άδειες καναλιών.



Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *