Αγονη γραμμή και κουτόχορτο

Αγονη γραμμή και κουτόχορτο

του Ανδρέα Ψυχάρη  

Ο χαρακτηρισμός της «άγονης γραμμής» που αποδόθηκε απο τον Πρωθυπουργό για την Πάρο αποτελεί ένδειξη των σημείων των καιρών.

Οι φανφαρισμοί, οι εύκολες δηλώσεις και η λάσπη χαρακτηρίζουν εδώ και καιρό τον λόγο των κυβερνώντων. Άλλωστε όσες περισσότερες φορές επαναλάβουν κάτι, τόσο περισσότερο κολλάει και γίνεται πιστευτό.

Άγονη γραμμή (sic) η Πάρος. Το ότι έχει καθημερινή και πολλαπλή σύνδεση με δυο τουλάχιστον κυρία λιμάνια είναι κάτι που ο Πρωθυπουργός αμελεί – μάλλον δεν τον πληροφόρησαν για τον αριθμό των παραθεριστών που κάθε καλοκαίρι πηγαίνει στο νησί. Τι να πουν όμως οι κάτοικοι των πραγματικών άγονων γραμμών, όπως η Κάσος και το Αγαθονήσι. Γνωρίζουν οι κυβερνώντες τα προβλήματα τους; Ας περάσουν λίγες ημέρες στο Αγαθονήσι…

Διαπλεκόμενοι και φοροφυγάδες (sic). Στην μια πλευρά της διαπλοκής πάντα βρίσκεται η πολιτική εξουσία. Η κυρία Π. Μπαζιάνα θα είχε ποτέ αυτή την μεταχείριση εάν δεν ήταν σύντροφος του Πρωθυπουργού; Ο κ.Καρανίκας; Η ανήψια του κ. Πολάκη; Παραθεριστικά σπίτια; Παραχώρηση έργων σε κουμπάρους; Όταν τα δικαστήρια διαψεύδουν πανηγυρικά τις επίσημες δηλώσεις και τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης που παραπληροφορούσαν και λοιδορούσαν επικρατεί σιωπή.

Προφανώς για τους κυβερνώντες οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *