Ασυδοσία και γελοιότητα πάνε μαζί

Ασυδοσία και γελοιότητα πάνε μαζί

του Στέφανου Κασιμάτη

Δείτε πόσο ταιριαστά, αν και ανόμοια, είναι αυτά τα γεγονότα. Η διεθνής και εγχώρια αληταρία των αναρχικών καταλαμβάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, επειδή έτσι γουστάρει. (Σπάζουν κλειδαριές, μπαίνουν όπου θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν κ.λπ.) Τις ίδιες μέρες περίπου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας για τα γενέθλια του Αριστοτέλη (έγινε 2.400), με οικοδεσπότες τη Διεθνή Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και τη Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου, ανακοινωνόταν ότι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης θα συμμετείχε στο συνέδριο με την παράσταση του έργου του «Αριστοτέλης». (Τέτοιο ταρατατζούμ, βρε παιδάκι μου, για να καταλήξει σε ένα παραπονιάρικο πριτς!..)

Η βία, η βρώμα και η δυσωδία των αναρχικών, από τη μία, και το ψώνιο του Πελεγρίνη, από την άλλη, είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν ο ισχυρισμός φαίνεται υπερβολικός, έρχεται ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως να τον επιβεβαιώσει. Παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Ν. Τόσκας διαψεύδει και τις πανεπιστημιακές αρχές και τη δημοτική αρχή της πόλης, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο Αριστοτέλειο. Βρήκε την κατάσταση «απολύτως ελεγχόμενη». Αυτά που λέγονται τα χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη απεικόνιση της πραγματικότητας» (ήθελε μάλλον να πει πλαστή απεικόνιση…), η οποία βασίζεται «στην ανάλυση των αποστράτων της Ν.Δ.».

Τουλάχιστον όμως εκείνοι είναι απόστρατοι και ως τέτοιοι ανακατεύονται με τα κομματικά. Ο ίδιος, όμως, ήταν τελείως κομματικός ως αξιωματικός και του το είπε ευθέως μέσα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το θλιβερότερο όλων είναι ότι με τη θέσπιση του συνδικαλισμού στο στράτευμα, το είδος του κομματικού αξιωματικού θα γίνει ο κανόνας…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Αν άνοιγαν κάποιοι λογαριασμοί…

Κώστας Καλλίτσης ΗΤράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει σε 60