Ο κόσμος δεν τρώει σανό

Ο κόσμος δεν τρώει σανό

του Νότη Παπαδόπουλου  

Αυτοί οι απίθανοι τύποι που μας κυβερνούν παίζουν πραγματικά με τα νεύρα μας και τη νοημοσύνη μας. Προσέξτε. Ο κ.Τσίπρας στην επέτειο του βλακώδους δημοψηφίσματος  της 5ης Ιουλίου 2015 που επέβαλε τα capital control, βύθισε την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση, οδήγησε σε λουκέτο ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις ενώ στοίχισε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ,  έγραψε στο twitter του από την Κίνα:«Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές.Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή.»

Στο ίδιο πνεύμα ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης : «Το δημοψήφισμα πέρυσι ήταν η επιβεβλημένη δημοκρατική κίνηση ώστε να παρέμβει ο λαός για να αναχαιτιστούν οι εκβιασμοί των πιστωτών και η υπονόμευση της τρόικας εσωτερικού…» Αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος : “«Το “όχι” της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού , παρά τους εκβιασμούς ,την τρομοκρατία, τον θόρυβο των ηχείων της διαπλοκής ,απετέλεσε σταθμό στον αγώνα εναντίον του νεοφιλελευθερισμού ,όχι μόνο για την ήπειρό μας αλλά για όλο τον κόσμο».

Δηλαδή με λίγα λόγια, οι Συριζαίοι εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευση του κόσμου  πούλησαν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” για να κερδίσουν την εξουσία ,πήγαν με τσαμπουκά στην Ευρώπη για να τιμωρήσουν τη Γερμανία και  να καθυποτάξουν τις αγορές και όταν η παιδαριώδης μπλόφα τους δεν πέρασε έστειλαν τον υπέρογκο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου και της νέας τριετούς λιτότητας στον ελληνικό λαό αφού πρώτα τον οδήγησαν μέσα από ένα διχαστικό, επικίνδυνο και παραπλανητικό δημοψήφισμα να ψηφίσει ΟΧΙ – κατά της Ευρώπης.

Το οποίο από τον τρόμο της ολικής καταστροφής της χώρας το «βάφτισαν» ΝΑΙ κοροϊδεύοντας όσους πίστεψαν στις αντιευρωπαϊκές ιαχές τους.

Και τώρα με την ευκαιρία της επετείου του δημοψηφίσματος αντί να ζητήσουν συγγνώμη  για την ασχετοσύνη τους ,την ανεπάρκειά τους και τα ατέλειωτα ψέματά με τα οποία έχουν φλομώσει τον κόσμο πανηγυρίζουν για την “πράξη αντίστασης του ελληνικού λαού κατά του ευρωιερατείου της λιτότητας” ενώ υλοποιούν χωρίς δεύτερη κουβέντα όλες τις επιθυμίες του “συντηρητικού κατεστημένου που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας “! Απόλυτη παραφροσύνη ,απύθμενο θράσος και υποκρισία και ούτε ίχνος αυτοκριτικής !

Ας θυμίσουμε ,λοιπόν, σ΄αυτούς που μας κυβερνούν κι έχουν  μνήμη χρυσόψαρου ότι για τη σημερινή οικτρή κατάσταση της οικονομίας , του ξεχαρβαλώματος των υπηρεσιών του κράτους  και της φθίνουσας πορείας των θεσμών είναι -κατά κύριο λόγο- υπεύθυνη η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η οποία μάλιστα λόγω της ιδεοληπτικής της πετριάς και της διοικητικής της ανικανότητάς  αποδιάλυσε το ΕΣΥ, σκόρπισε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , επιτέθηκε στους θεσμούς ( με κυριότερο την Δικαιοσύνη) ενώ προσπάθησε να ελέγξει  το κράτος  διορίζοντας  παντού τοποτηρητές συγγενείς , φίλους, αφισοκολλητές και κολαούζους  .

Θυμίζουμε επίσης ότι εάν αυτή η μοναδική στον κόσμο κυβερνητική συμμαχία  αριστεροακροδεξιών δυνάμεων δεν είχε  ακόρεστη δίψα για εξουσία και επέτρεπε στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές ,τότε δεν θα είχαν φύγει από τις τράπεζες τα  50 plus δισεκατομμύρια ευρώ που “πέταξαν” λόγω αβεβαιότητας από τα τέλη του 14 έως την επιβολή των τα capital control το καλοκαίρι του 15  .

Κι η χώρα σήμερα θα είχε μπει  σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία (2,9 % το 2015 και 3,7% το 2016) , θα είχε βγει από τα Μνημόνια και θα δανειζόταν ήδη μόνη της από τις διεθνείς αγορές .Και δεν θα είχε χάσει δυο -τουλάχιστον- χρόνια με ύφεση που την πλήρωσαν κατά κύριο λόγο οι συνεχώς αυξανόμενοι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι .

Δυστυχώς η κυβέρνηση ανίκανη να αντιμετωπίσει την σημερινή κρίση και χωρίς σχέδιο προσέλκυσης ξένων  επενδύσεων  που θάφερναν γρηγορότερα την ανάπτυξη επιχειρεί (μάταια όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις), να κερδίσει πόντους στο πολιτικό πεδίο με πυροτεχνήματα.

Πότε προωθεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την ψήφιση της απλής αναλογικής ( ό,τι χειρότερο για μία σταθερή διακυβέρνηση) ,πότε προτείνει  την αλλαγή του συντάγματος , και πότε την αλλαγή της ιδιοκτησίας των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας.

Ο κόσμος ,όμως ,έμαθε  . Δεν τρώει πλέον σανό ,όσο ωραία κι αν του το σερβίρουν.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *