Μας νίκησαν κλέφτες και βάνδαλοι…

Μας νίκησαν κλέφτες και βάνδαλοι…

του Σωκράτη Τσιχλιά

Η πολιτεία ηττάται κατά κράτος από τους παρανόμους. Υποχωρούμε σε γνωστούς και αγνώστους, επιδρομείς με μολότοφ και ρόπαλα, κλέφτες, απλούς βανδάλους, που άλλοτε επειδή «δεν γουστάρουν» ο κ. Φλαμπουράρης να κατοικεί στα Εξάρχεια επιτίθενται ακόμη και στην πολυπληθή αστυνομική φρουρά του μένοντας ασύλληπτοι και άλλοτε κλέβουν αγάλματα, καίνε λεωφορεία, κάδους, Ι.Χ. αυτοκίνητα. Μετά την απόσυρση των τρόλεϊ από την Πατησίων κάποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας για να γλιτώσουν τις επιδρομές, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε απόγνωση προφανώς ευρισκόμενος, ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τα αγάλματα που κινδυνεύουν να κλαπούν! Ακουσα τον κ. Γ. Καμίνη να επιχειρηματολογεί για την απόφασή του: «Ούτε μπορούμε να διαθέσουμε έναν αστυνομικό για κάθε άγαλμα ούτε να γεμίσουμε με κάμερες την πόλη, που δεν θα μας το επιτρέψει, άλλωστε, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων». Αρα φεύγετε να φεύγουμε! Αντί να ηγηθεί μιας πανστρατιάς που θα βρει τη λύση, ο κ. δήμαρχος δίνει το σήμα να το βάλουμε στα πόδια ακόμη μία φορά. Δηλώνει και αυτός υποταγή στον υπόκοσμο των ναρκωτικών, της πορνείας, του λαθρεμπόριου τσιγάρων και στους εχθρούς της αστικής δημοκρατίας. Τους ανακοινώνει ότι δεν έχουμε τον τρόπο, δεν έχουμε ιδέες, δεν έχουμε καινούργιους νόμους, δεν διαθέτουμε ικανές δυνάμεις ασφαλείας να κρατούν την Αθήνα πόλη ανοικτή για τους πολίτες που ζουν σε αυτήν και τους επισκέπτες της. Αντί να ξεσηκώσει το πολιτικό σύστημα και την πνευματική ελίτ να κοιτάξουν κατάματα το πρόβλημα και να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να το εξαλείψουν, προτείνει να κρυφτούμε.

Προφανώς και ο δήμαρχος έχει ελάχιστη ευθύνη για την κατάντια της πόλης, διαθέτει, όμως, το ειδικό βάρος ώστε να γίνει καταλύτης και δεν το χρησιμοποιεί.

Η ήττα της πρωτεύουσας και της δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί γι’ αυτό, διαπληκτίζονται με τους συριζαίους για σαχλαμάρες: τι είπε ο Φίλης για τους «Παραιτηθείτε», τι θα γίνει με τον καημό του Σπίρτζη και πόσο αδειάστηκε τελικώς η Γεροβασίλη από το Μαξίμου. Κρίμα.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *