Διαλύουν το κράτος οι κομματικοί κομισάριοι

Διαλύουν το κράτος οι κομματικοί κομισάριοι

Πέρα από τις δεδομένες ιδεοληψίες που κυριαρχούν ακόμα σε μεγάλο μέρος των κυβερνητικών στελεχών ,υπάρχει και μια διάχυτη διαχειριστική και διοικητική ανεπάρκεια. Στελέχη χωρίς ουσιαστική εμπειρία στη διοίκηση , με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα, κλήθηκαν να διαχειριστούν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς σε δύσκολες συνθήκες με αποτέλεσμα αντί να βελτιώσουν την κατάσταση τους να τους οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δημόσιες συγκοινωνίες που μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν το 2011 είχαν καταφέρει όχι απλώς να περιορίσουν τα ελλείμματα τους,αλλά να εμφανίζουν ένα μικρό έστω πλεόνασμα. Η αδιαφορία του πολιτικού τους προϊσταμένου κ. Σπίρτζη και η διαχειριστική ανεπάρκεια  των διοικήσεων τους, τους οδήγησαν σήμερα σε νέα διόγκωση των ελλειμμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες το έλλειμμα  για φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 77 εκατ. ευρώ.Τα μισά λεωφορεία και τρόλεϊ δεν κυκλοφορούν καν, οι μηνιαίες κάρτες μειώθηκαν σχεδόν στο μισό, ενώ υπολογίζεται ότι οι 2 στους 3 επιβάτες  δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Μια επιχείρηση που μετά από πολλούς κόπους είχε μέχρι πέρυσι νοικοκυρευτεί ,κατάφεραν  μέσα σε ένα χρόνο να την οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο.Με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού και με αφορμή τα capital controls ,προέτρεπαν  τους επιβάτες να μην πληρώνουν εισιτήριο με συνέπεια να διαμορφωθεί μια συνείδηση ευκολίας και ατιμωρησίας  στο κοινό. Διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, διόγκωσαν τις κατηγορίες που δεν πληρώνουν εισιτήριο και τώρα εισπράττουν τις συνέπειες.

Ανάλογο σκηνικό στήθηκε και στα ήδη προβληματικά νοσοκομεία. Κατάργησαν ως …αντιλαϊκό το εισιτήριο των 5 ευρώ για να προασπίσουν υποτίθεται τα συμφέροντα των μη προνομιούχων και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουν οι ασθενείς για γάζες και αναλώσιμα προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Με αποτέλεσμα  βέβαια να ξεσηκώνονται τώρα  γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και  ασθενείς μήπως και συγκινηθούν οι αρμόδιοι που μονίμως περί άλλα τυρβάζουν.

Δυστυχώς  για την πρώτη φορά αριστερά, ο συνδυασμός λαϊκισμού και διοικητικής ανικανότητας αποδεικνύεται καταστροφικός. Αν δεν αντιληφθούν το συντομότερο ότι με ιδεοληψίες και κομματικούς κομισάριους δεν διοικούνται ούτε καφενεία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συσσωρευμένη οργή  της κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων και συνδικαλιστών που χάιδευαν ως τώρα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Όταν η Δικαιοσύνη πολιτεύεται…

Ιωάννα Μάνδρου Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι καταδίκες