Στον κόσμο του Μάλμπορο

Στον κόσμο του Μάλμπορο

του Νότη Παπαδόπουλου

Όσοι άκουσαν χτες τον κ.Τσίπρα να περιγράφει στο υπουργικό συμβούλιο τις επιτυχίες της κυβέρνησης, σίγουρα κατάλαβαν ότι ζουν σε άλλη χώρα από εκείνη που ζει ο Πρωθυπουργός.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πήγαν πίσω την οικονομία της χώρας δύο τουλάχιστον χρόνια – όπως είναι φανερό σε όλους μας – αλλά αντίθετα ό,τι έπιασαν το μετέτρεψαν σε …χρυσάφι.

Όταν, μάλιστα, ο Πρωθυπουργός περιέγραφε τα επιτεύγματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έγινε αμέσως αντιληπτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να ζει μέσα στο παραμύθι παρά να αντιμετωπίζει την πικρή αλήθεια που δεν έχει καμία σχέση με τα συμπεράσματα του Πρωθυπουργού.

Ως γνωστόν, οι περισσότερες συντάξεις θα περικοπούν και κυρίως όλες οι μελλοντικές συντάξεις των σημερινών 50άρηδων. Ο κ. Τσίπρας ωστόσο ισχυρίστηκε ότι “δεν κόψαμε ούτε 1 ευρώ από τις κύριες συντάξεις ενώ προστατεύσαμε και μεγάλο μέρος επικουρικών αφού δεν δεχθήκαμε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”

Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα με το χρέος πέραν μιας υπόσχεσης των δανειστών να ξαναδούν το θέμα μετά το 2018. Προσέξτε πως παρουσίασε ο Πρωθυπουργός το ίδιο θέμα : “λένε πολλοί ότι αυτός ο κόφτης χρέος θα έχει πραγματική δράση μετά το 2018. Ο κόφτης χρέους θα αποφέρει πολύ σημαντικό δημοσιονομικό περιθώριο και αυτό είναι πολύ θετικό. Διαπραγματευόμαστε και φέρνουμε κατακτήσεις για τις πολλές επόμενες δεκαετίες. Ο κόφτης χρέους επιφέρει πλεόνασμα από το 2020 έως το 2060.”

Ως γνωστόν, από 31.12.17 – δηλαδή σε ενάμιση χρόνο – όλα τα κόκκινα δάνεια, και αυτά της πρώτης κατοικίας, οποιασδήποτε αξίας απελευθερώνονται και εισπρακτικές εταιρείες θα αναλάβουν να τα εισπράξουν για λογαριασμό τους ή αλλιώς να κατάσχουν το σπίτι. Ο κ.Τσίπρας ισχυρίστηκε ωστόσο ότι η κυβέρνηση “προστάτευσε την πρώτη κατοικία από τα «κόκκινα» δάνεια”!

Ο Πρωθυπουργός είναι φανερό ότι προσάρμοσε την πραγματικότητα στους στόχους που θα ήθελε να είχε πετύχει η κυβέρνηση, αλλά ατύχησε.

Ακριβώς όπως ο κ. Φίλης. Ο οποίος αδυνατώντας να προσλάβει περισσότερους συμβασιούχους καθηγητές για να καλύψει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, συμπέρανε ότι οι μαθητές κάνουν πολλές ώρες μάθημα και κουράζονται. Και αποφάσισε να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας ώστε να μην χρειασθεί νέες προσλήψεις!

Ακριβώς όπως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων οι τεράστιες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης καλύπτονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Κάθε ασθενής που θέλει να εγχειρισθεί αγοράσει μόνος τους τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά και τα προσκομίζει στο νοσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο χειρουργείται άμεσα αλλά προσπερνάει και την λίστα αναμονής ,αφήνοντας πίσω του όσους προηγούνται και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν για τα υλικά.

Είπαμε. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τους στόχους της κυβέρνησης. Αλίμονο στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *