Κυβερνητική φαυλότητα

Κυβερνητική φαυλότητα

του Γρηγόρη Καλφέλη* 

Κατά την πρόσφατη θυελλώδη συζήτηση επί του ασφαλιστικού ο κ. Τσίπρας είπε στο γενικό γραμματέα του ΚΚΕ «ότι αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να παλεύει κανείς για μια ιδεατή κοινωνία»!

Όμως ο πρωθυπουργός ξέχασε αδικαιολόγητα, ότι «αριστερό» δεν είναι επίσης να ψηφίζει κανείς νόμους που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών, γιατί όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης οι νομοθέτες με τη ψήφιση των νόμων καλλιεργούν στους ανθρώπους την ηθική αρετή και αυτό διακρίνει μια αγαθή από μια φαύλη πολιτεία (« Sandel, Δικαιοσύνη»).

Και ένας πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε – με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας – καταδεικνύει πόσο φαύλη είναι η περίφημη κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς».Και θα αναφερθώ επιλεκτικά σε μία ρύθμιση.

Είναι έτσι ενδεικτικό ότι ψηφίστηκε τελικά – παρότι κατακρίθηκε έντονα – η διάταξη του άρθρου 33 παρ.7 του ν. 4386/2016, που ευνοεί κατά πολλούς προνομιακά τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζω απλώς ότι η ρύθμιση τούτη – που αφορά μόνο εννιά άτομα – δίνει τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εφόσον έχουν διδακτορικό και άλλα προσόντα) να μετατάσσονται στα πανεπιστήμια!

Αυτά τα προσόντα τα έχει κατά σύμπτωση και η σύζυγος του πρωθυπουργού!

Επομένως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε, από ευαισθησία, να ζητήσει την απόσυρση της ανωτέρω διάταξης από τη στιγμή που υπέστη κριτική για σκανδαλώδη μεταχείριση της γυναίκας του! Το γεγονός ότι δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, αποδεικνύει ακατανόητα ότι «ζει απομονωμένος στο δικό του γυάλινο πύργο»!

Εξάλλου τα Πανεπιστήμια χρειάζονται όντως καινούργιους καθηγητές, αλλά με διαδικασίες που θα είναι ανοικτές και θα εξασφαλίζουν την προσέλευση ικανών επιστημόνων.

Συμπέρασμα; Η φαυλότητα της «πρώτη φορά Αριστεράς» είναι εκπληκτική!



*O κ. Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ



Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *