Ελλάδα η (μόνη) χώρα όπου η Αριστερά αντιδρά στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας

Ελλάδα η (μόνη) χώρα όπου η Αριστερά αντιδρά στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας

Protagon Team

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ειδικά στις περιόδους έξαρσης προ εμβολίων, όταν ως λύση αποκλιμάκωσης προέβαλε το lockdown και οι περιορισμοί σε μία σειρά τομείς της κοινωνικής ζωής, ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας) αντιδρούσε σφόδρα «στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών λόγω της υγειονομικής κρίσης» – με «κορυφαίο» αυτό της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Δεν ήταν λίγα μάλιστα, τα στελέχη και οι πένες στον φιλικό προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, Τύπο, που έλεγαν ότι τα μέτρα για την πανδημία αποτελούν «πρόβα τζενεράλε της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων, για ευρύτερους περιορισμούς των ελευθεριών».

Ομοίως και οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται, αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, είχαν εξαρχής προκαλέσει τη… μήνιν του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων». Αλλωστε όπως είχε γράψει και η  «Αυγή», δεν είναι όλοι αρνητές, αλλά υπάρχουν και αυτοί που «έχουν επιφυλάξεις λόγω του τρόπου που επικοινώνησε (sic)  η κυβέρνηση τον εμβολιασμό»….

Με δεδομένη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι κάθε είδους μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, στο εσωτερικό τουλάχιστον (γιατί πιθανώς για τους αναλυτές στο εξωτερικό ίσως και να μην ισχύει το ίδιο) δεν πρέπει να εκπλήσσουν τα ευρήματα έρευνας του αμερικανικού Pew Research Center, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου η Αριστερά πιστεύει ότι έπρεπε να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί λόγω Covid.

Kαι αυτό σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες της έρευνας, όπου την… πρωτιά στην αντίδραση κατά των περιοριστικών μέτρων έχει η Δεξιά (και σε οριμένες η άκρα δεξιά) – με πρώτες τις ΗΠΑ (σ.σ. ελέω ψηφοφόρων Τραμπ) και τη Γερμανία, με το ιδιαίτερα ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα μπολιασμένο με πλήθος αρνητών της ίδιας της πανδημίας, να ακολουθεί (δειτε κάτω τον σχετικό πίνακα του Pew Research Center).

Πηγή: Protagon

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *