Δείτε σε ένα βίντεο τα χοντρά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε σε ένα βίντεο τα χοντρά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Εάν υπήρχε διαγωνισμός κωλοτούμπας στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας πολλοί θα ήταν αυτοδικαίως υποψήφιοι, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κέρδιζε με διαφορά την πρώτη θέση.

Δεν έχει περάσει ούτε ενάμιση χρόνος από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε υπερηφάνως “go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο”.

Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς την τότε κυβέρνηση έλεγε ότι το μνημόνιο θα καταργηθεί με έναν νόμο “όπως το ψηφίσατε εσείς με έναν νόμο”, έτσι θα καταργηθεί.

Διαβεβαίωνε δε ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνια” και εξηγούσε ότι “αν είναι για κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού είναι άλλοι που μπορούν να το κάνουν εγώ δεν μπορώ”. Έδινε δε και το πολιτικό υπόβαθρο προεξφλώντας τη νίκη του ότι “η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τα μνημόνια”.

Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα όμως του πρωθυπουργού αφορά την καγκελάριο της Γερμανίας: από το go back κα Μέρκελ έφθασε να της πλέκει το εγκώμιο δηλώνοντας ότι “δεν είναι τυχαίο που έχει μείνει τόσα χρόνια καγκελάριος”, ενώ αργότερα με αφορμή το προσφυγικό εξήρε και τον ανθρωπισμό της.

Μνημειώδης είναι η ατάκα του πρωθυπουργού και για τον ΕΝΦΙΑ: “Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος που δεν βελτιώνεται μόνο καταργείται” και έλεγε ότι για συμβολικούς λόγους εκείνος δεν τον είχε πληρώσει. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα έκανε έκκληση προς τους πολίτες να καταβάλλουν τις τελευταίες δόσεις για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα.

Ακόμη πιο κραυγαλέα είναι η ασυνέπεια του πρωθυπουργού ως προς τα εργασιακά: “Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσουμε το ευρωπαικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι δέσμευση να επαναφέρουμε την 13η σύνταξη” έλεγε.

Επιλέξαμε να κλείσουμε το βίντεο με την αλήστου μνήμης ατάκα του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας: «Εσείς στα τέσσερα».

Πράγματι στα τέσσερα, αλλά ποιος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *