Πάρτε επιτέλους το κόστος κ. Τσίπρα

Πάρτε επιτέλους το κόστος κ. Τσίπρα

Κύριο Άρθρο 

Οι προκαταβολικοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2015 που θα ανακοινώσει η Eurostat, δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ένα οριακό πλεόνασμα, πέραν μιας αβέβαιης διευκόλυνσης για το κλείσιμο του πακέτου των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι, δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας στην πραγματική οικονομία που παραμένει καθηλωμένη σε επίπεδα υπό το μηδέν.

Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ξεχνούν ότι οι προβλέψεις των θεσμών για το 2015, πρίν τη λαίλαπα Σύριζα, ήταν για πλεόνασμα 3,5 % του ΑΕΠ που εξαερώθηκε από την ανερμάτιστη πολιτική και τη …σκληρή διαπραγμάτευση που ακολούθησαν. Όπως ξεχνούν βέβαια και την αύξηση κατά 2 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις που οδήγησαν πολλές από αυτές σε αδιέξοδο ή ακόμα και λουκέτο.Και φυσικά ούτε λόγος να  γίνεται για τα capital controls που ζουν και βασιλεύουν, ενώ κάποιοι υπουργοί του τα βρίσκουν χρήσιμα και βολικά.

Η …επιτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί επίσης σε μια νέα αφαίμαξη τουλάχιστον 5,5 δις ευρώ από όσους πολίτες έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται και να έχουν ένα εισόδημα. Γιατί με την πολιτική που ακολουθείται ο μόνος τρόπος για να βγαίνουν κάπως τα νούμερα και να παίρνουμε τις δόσεις που χρειαζόμαστε με το σταγονόμετρο, είναι να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και όσοι αντέξουν.

Κι όλα αυτά γιατί δεν αντέχουν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του να αναλάβουν το πολιτικό κόστος και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση που καρκινοβατεί. Το μόνο τρόπο δηλαδή για να σταματήσει η αβεβαιότητα και να μπορέσει επιτέλους η οικονομία  να ξεκινήσει την προσπάθεια ανασύνταξης. Γιατί οι ιδεοληψίες τους δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν ότι μόνο σε κλίμα οικονομικής ασφάλειας και πολιτικής σταθερότητας μπορεί η οικονομία να αρχίσει να κινείται και κάποιοι επενδυτές να αποφασίσουν ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *